Čestitke Milici

Milici Mandić i Tekvondo savezu Srbije osvojenu zlatnu medalju na Olimijskim igrama u Londonu čestitali su predsednik Srbije Tomisav Nikolić, premijer Ivica Dačić, ministarka sporta i omladine Alisa Marić, gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić.

U telegramu koji je uputio pobednici Milici Mandić, predsednik Nikolić je istakao da osvojeno zlato predstavlja podsticaj za dalje uspehe svim učesnicima Olimpijskih igara, a vaterpolistima uliva dodatnu snagu pred današnju utakmicu.

Premijer Dačić lično je na listu mesta, u londonskoj dvorani "Eksel" uoči ceremonije uručenja medalja, čestitao Mandićevoj i njenom treneru Draganu Joviću, ocenivši da je to istorijska stvar, prva zlatna medalja u istoriji za Srbiju.

Ministarka omladine sporta Alisa Marić čestitala je srpskoj tekvondoskinji zlatnu medalju i poželela joj mnogo sreće i uspeha u daljoj karijeri i životu.

"Draga Milice, najiskrenije Vam čestitam na velikom uspehu, osvajanju Olimpijskog zlata i 101. medalje u istoriji našeg olimpizma, što predstavlja ne samo novu radost i čast za gradjane naše zemlje, već i dodatnu motivaciju za sve srpske sportiste na budućim takmičenjima", poručila je ministarka sporta i omladine.

I gradonačelnika Beograda Dragan Đilas i predsednik Skupštne grada Aleksandar Antić čestitali su Milici uspehu.

"U ime svih Beograđana i u naše lično ime najiskrenije ti čestitamo osvajanje zlatne medalje koja nas je sve učinila ponosnim. Pokazala si veliki sportski duh i borbenost. Tvoje borbe i ovo prvo olimpijsko zlato za Srbiju nakon Sidneja doprineli su afirmaciji čitave države", poručili su gradski čelnici.

"Nema Beograđanina koji svim srcem nije navijao za tebe", navodi se zajedničkoj čestitki gradonačelnika i predsednika Skupštine grada.

Reprezentativka Srbije u tekvondou Milica Mandić osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u kategoriji preko 67 kilograma, pošto je u finalnoj borbi savladala Francuskinju An-Karolin Graf rezultatom 9:7.

Mandićeva je sinoć u Londonu osvojila treće odličje za Srbiju, ukupno 101. medalju za našu zemlju na Olimpijskim igrama.

Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama prethodno su medalje osvojili strelci Andrija Zlatić (bronza) i Ivana Maksimović (srebro).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво