Sports ilustrejtid: Rezervna ekipa SAD konačno izgubila

Okončan je niz od 58 pobeda američkog tima... čime je Amerika po prvi put od 2006. godine ostala bez zlatnog odličja na međunarodnom takmičenju, piše Sports ilistrejtid posle poraza ekipa Grega Popoviča od Francuske 89:79.

Kako su Francuzi uspeli da iznenade? Zahvaljujući izvesnom NBA centru. Rudi Gober je potpuno ugušio američki tim u četvrtoj deonici, terajući Amerikance od obruča u svakom posedu, piše Sports ilustrejtid.

List navodi da, posle ovog poraza, nema razloga za paniku u vezi stanja u kojem se nalazi američka košarka, jer se u ekipi nalazi samo jedan Ol star igrač i u Kinu nisu došli perspektivni mladići poput Trea Janga i Marvina Biglija.

Ovaj tim nema veze sa ekipom koja će se takmičiti na Olimpijskim igrama sledeće godine u Tokiju, piše SI.

"Ali poraz će ostaviti loš ukus u ustima američkih ljubitelja košarke. Sastav ekipe bio je u senci otkaza vrhunskih igrača, a ni igre koje su prethodile iznenađujućem porazu od Francuske nisu baš bile impresivne", piše Sports ilustrejtid.

Košarka u svetu se razvija i tim SAD će morati ozbiljno da popravi igru ukoliko želi zlato na Olimpijskim igrama 2020. godine, zaključuje SI.

broj komentara 0 pošalji komentar