Srbija protiv SAD za prestiž

Mnogi su predviđali sudar Srbije i Amerike u finalu Svetskog prvenstva u Kini u borbi za zlato. Prognoze i predviđanja su jedna, a stvarnost druga priča. Obe selekcije nisu opravdale očekivanja pa će odmeriti snage u četvrtak od 13 časova za plasman od petog do devetog mesta na Mundobasketu. Direktan prenos meča možete pratiti na Prvom programu RTS-a, strim na RTS Planeti.

Plasmanom Francuza u polufinale Mundobasketa košarkaši Srbije ostali su bez šanse za direktan plasman na Olimpijske igre, pa će sutra protiv SAD u borbi za plasman od 5. do 9. mesta igrati za prestiž.

Sa šampionata u Kini sedam timova izboriće plasman u Tokio, a za sada su to uradili SAD, Argentina, Iran, Nigerija, Australija, kao i dve evropske reprezentacije (Francuska, Španija ili Češka), plus Japan kao domaćin.

Ipak, postoji još jedna šansa, pošto će preostala četiri mesta popuniti pobednici kvalifikacionih turnira, a u Evropi će biti organizovan jedan sa šest selekcija na kojem će samo pobednik ići na OI.

Već sada je izevsno da će konkurencija na tom turniru biti paklena, jer će sem Srbije učestvovati i Grčka, Litvanija, Poljska....

broj komentara 0 pošalji komentar