Medija centar, novinarska dnevna soba

Tokom trajanja šampionata, pres-centar u „Mercedes benc areni" je maltene dnevna soba novinara i foto-reportera. Kutak gde nastaje uglavnom sve što možete čitati i gde se obrađuje sve što možete videti. Evo kako sam ga ja video i doživeo.

Istina, možda nisam baš najkompetentiji da sudim, s obzirom na to da mi je ovo prvi Evrobasket, ali imam samo reči hvale za uslove u medija centru u Berlinu. Najkraće rečeno – ima baš sve.

Smešten je tik uz teren, na dvadesetak metara od terena i dvestotinak od Miks zone gde igrači daju svoje impresije neposredno po završetku mečeva. Sala za zvanične konferencije je u susednoj prostoriji.

Novinarska soba ima oko 200 mesta za isto toliko akreditovanih predstavnika sedme sile, i na svakom od njih moguće je priključiti se na internet i ubaciti punjač za računar, tablet ili telefon. Bežični internet radi besprekorno, a moguće je priključivanje preko kabla. Kopir-mašine su tu, za slučaj da je potrebno otštampati ili umnožiti.

Pored svega nabrojanog, u ovom velikom prostoru nalaze se i četiri velika LCD televizora, na čijim se podeljenim ekranima mogu pratiti svi mečevi koji su u toku u datom trenutku. Dakle, dobra je veza sa Monpenjeom, Rigom i Zagrebom.

Takođe, novinari se na ovom mestu mogu okrepiti hladnim i toplim napicima ili pojesti sendvič.

Valja istaći i pohvaliti volontere, kojih u svakom trenutku u medija centru ima nekoliko i koji stoje na usluzi za svako pitanje ili eventualni problem. Među njima je i jedna devojka iz Čačka, koja trenutno studira u Berlinu.

Kad je reč o prostoru namenjenom predstavnicima medija u hali, tu sam bio, da tako kažem, povlašćen. Naime, kako je Radio-televizija Srbije nosilac TV prava, zajedno sa kolegama Šarencem i Dendom bio sam smešten u novinarsku ložu tik iza klupa.

Ipak, kao što ste verovatno primetili, vreme sam više provodio šetajući se oko parketa. Ostale kolege iz Srbije bile su smeštene u boks iza koša.

Sve u svemu, blizu idealnog. Bar za mene, debitanta.

broj komentara 0 pošalji komentar