Zavirite u berlinsku arenu

Velelepna "Mercedes Benz arena" u Berlinu ugostila je timove iz grupe B i njihove navijače. Evo kako ova lepotica izgleda iznutra.

Arena koja je donedavno u svetu košarke i sporta uopšte bila poznata kao "O2" arena, pre početka prvenestva Evrope u košarci promenila je nazivnog sponzora, pa je sada "Mercedes benz arena".

Ovaj multifunkcionalni objekat nalazi se u istočnom Berlinu, na poslednjoj stanici tramvaja i "S bana", koja nosi naziv "Vušer štrase" (Warschauer Straße station) i koja je svojevrsno tranzitno čvorište ovog dela grada.

Običan posetilac košarkaške utakmice u ovoj hali ima sve uslove da uživa i da se oseća ugodno. Do plaćenog sedišta se može doći putem velikog broja ulaza. Za one sa dubljim džepom u ponudi je VIP loža, sa crnim kožnim sedištima.

Hodink je pun raznoraznih radnji gde se možete okrepiti.

Najpopularniji prozvodi su perece i "kari vurst" kobasice (3-5€), a interesantno je da je potpuno legalno kupiti alkoholno pivo ili vino.

To bi u Srbiji bilo kršenje Zakona o ponašanju na sportskim priredbama, ali ne u najvećoj hali u glavnom gradu najrazvijenije države na kontinentu.

Tokom celog dana, oko hale čiji je kapicetet 13.650 mesta odvija se prateći program namenjen navijačima, pa se tako možete oprobati u ubacivanju lopti u veš mašinu ili slikati pored velike "Molten BGL7X-E5F" lopte.

Inače, u samoj hali je angažovan veliki broj zaposlenih, čiji je zadatak da brinu o bezbednosti posetilaca i učesnika mečeva, da odgovore na svako pitanje i da usmere sve one koji se zagube, što nije redak slučaj...

 

 

 

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 07. sep 2015, 14:52) - Плавић [neregistrovani]

Немачки није енглески ...

Warschauer Straße = Varšauer strase = Варшавска улица ...