Berlin, kiša i svega 10 stepeni

Nakon sjanog starta na Evrobasketu u Berlinu i pobede nad favorizovanom Španijom, "orlove" očekuje duel sa silno motivisanim domaćinom, kojeg predvodi NBA zvezda Dirk Novicki.

14.10 - Srpski košarkaši se zagrevaju u Berlinu.

13.00 - Kiša i dalje pada u Berlinu. Karte za utakmicu koštaju od 50 evra.

Još uvek nema gužve oko hale. 

10.00 - "Malo kasnim sa sumiranjem sjajnog jučerašnjeg dana, ali opravdano. Morao sam da "jurim" svoj, i dalje izgubljeni prtljag i pozajmim nešto garderobe. Tu su mi u susret izašli članovi našeg ekspedicije - portparol Sibinović i potpredsednik Kleut. I ovim putem im se zahvaljujem na pomoći!

Subota je po svemu bila sjajna! Dobro, vreme nije bilo takvo, ali je mnogo bitnije ono što se desilo pod krovom impozantne berlinske arene.

Fnomenalna partija Saletovih igrača, tu pre svega mislim na drugo poluvreme. O partiji Belog ne bih trošio mnogo reči. Opisao bih je jednom rečju - SPEKTAKULARNO! I zaista, možda se to u TV prenosu ne može uočiti, ali Nemanja je bio dominantan na svakom delu terena, i protiv svakog čuvara. Da, čak i protiv NBA igrača Gasola i Mirotića. Nema dileme, spreman je Nemanja za najjaču ligu na svetu.

Od ostalih naših junaka izdvojio bih i drugog Nemanju, Nedovića. Njegova serija poena u prvom poluvremenu bila je, bar po mom mišljenju, ključna da ostanemo "iznad vode". To nam je i omogućilo da u nastavku "udavimo" Špance.

Druga stvar koja me je posebno impresionirala je broj srpskih navijača koji su bili na jučerašnjoj utakmici. Po slobodnoj proceni, bilo je to bar 70% prisutnih u hali, uz nekih 20% Španaca i 10% ostalih. Nisu naši ljudi bili organizovani, ali su bili sporadično bučni. A u momentima kada se meč lomio, to su i osetili i dali vetar u leđa. Nisu samo mene impresionirali, već i selektora. On je atmosferu opisao kao "neviđenu i za njega neočekivanu".

Istakao bih i sjajnu organizaciju, bar za sada. Na sve se mislilo, bar kada je u pitanju rad predstavnika medija. Pres centar je odlično pozicioniran, pa vas dvadesetak koraka deli i od parketa, i od sale za konferencije, i od miks zone. Ali o tome više drugom prilikom.

A sada se svi zajedno okrećemo meču protiv silno motivisanog domaćina. Sa Novickim".

broj komentara 2 pošalji komentar
(nedelja, 06. sep 2015, 13:09) - Siniša [neregistrovani]

Blog

Odličan blog, pravo osveženje za vaš sajt i sve ljubitelje košarke.

(nedelja, 06. sep 2015, 12:50) - VojoYu [neregistrovani]

Prvi korak

Bravo!!!!!!
Tako igraju oni koji brane boje svoje zemlje, srcem i znanjem.
Bez podcenjivanja protivnika.
Ostanite cvrsto na parketu i postujte svakog sledeceg protivnika a u nadigravanju pokazite da ste bolji i da put do medalje vodi samo preko vas.
Ovakvim igrama i bez medalje mozete potpuno uzdignute glave da se susretnete sa svojim navijacima uz osecanje da ste dali sve od sebe.
Hvala vam za ove divne trenutke radosti i ponosa!