Rusija

Rusija je imala burno košarkaško leto. Prvo je izbačena, pa vraćena na Evrobasket. Selektor Pašutin nema na raspolaganju sve igrače, pa deluje kao da "baćuške" nisu među glavnim favoritima za najviši plasman.

Rusija je, kao naslednik SSSR-a, najtrefejnija nacija u Evropi. Ipak, samostalna Rusija od 1993. godine ima samo četiri medalje na evropskim šampionatima, od toga jednu jedinu zlatnu 2007. godine.

Ovog leta bili su prvo iznačeni, pa vraćeni na Evrobasket, pa sve to može uticati na kvalitet igara selektora Jevgenija Pašutina.

Veliki broj kvalitetnih igrača nedostaje selektoru, poput Šveda, Krijape, Kauna ili Mozgova, pa znatno oslabljen sastav "baćuški" ne deluje kao ekipa koja se može umešati u borbu za medalje.

Ekipu će predvoditi Vitali Fridzon i Sergej Monija, a nekoliko mladih košarkaša imaće priliku da pokaže koliko su "ispita položili" u nadaleko čuvenoj ruskoj školi košarke.

U grupi A, osim protiv Francuske, Rusija može da se nosi sa svim selekcijama, verovatno je i kvalitetniji sastav, ali deluje da je osmina finala najveći domet Pašutinovih momaka.

Ipak, sa Rusima se nikad ne zna...

Sastav:

Semen Antonov
Jevgenij Baburin
Andrej Desijatnikov
Vitali Fridzon
Dmitri Kvostov
Nikita Kurbanov
Sergej Monija
Ruslan Patejev
Anton Ponkrašov
Andrej Voroncevič
Jegor Vjalcev
Andrej Zubkov

Selektor: Jevgenij Pašutin 

broj komentara 0 pošalji komentar