Đorđević za RTS: Breme moranja i rezultata uticalo na igrače

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je, gostujući u Dnevniku RTS-a, da je breme favorita omelo njegove izabranike u završnici prvenstva, ali da je, bez obzira na sve, ponosan na njih.

Na pitanje kako gleda na tek završeni Evrobasket, selektor je rekao:

"Može da se gleda i ovako i onako. Mi smo najviše razočarani, mi koji smo takmičari i koji smo se tamo borili. Otvoreno smo rekli da idemo na medalju, da se za nju 'pobijemo'. Igrali smo jaku i ozbiljnu košarku. Ipak, bilo je objektivnih razloga zašto smo slabo odigrali završnicu turnira, gde smo naišli na ozbiljne protivnike, kojima ovom prilikom čestitam", rekao je Đorđević za RTS i posebno istakao jačinu grupe u kojoj je bio naš tim.

Upitan da li je breme favorita uticalo na rezultate, budući da su nas sada ozbiljnije shvatali zbog rezultata na prošlom Svetskom prvenstvu, Sale Nacionale je odgovorio:

"Ja bih voleo da mi na svakom takmičenju igramo u polufinalu. Ovo je mnogo teže takmičenje i od Svetskog prvenstva i od Olimpijskih igara, na koje želimo da odemo. Mi smo izvanrednim odnosom prema radu došli do završnice, ali je to breme ipak uticalo na ekipu. Bez obzira na to, ja sam ponosan na momke i sve ljude koji su sa nama radili. Ali, treba nam još iskustva", rekao je on i dodao: "Mislim da ćemo posle ovog prvenstva biti zreliji. I da će nam ono doneti ono što je potrebno za medalju."

O plasmanu na Olimpijske igre u Riju i o eventualnom domaćinstvu kvalifikacionog turnira, srpski selektor misli sledeće: "Dajte nam da kvalifikacije igramo u Srbiji. Mi volimo da igramo pred našom publikom, imamo dobar odnos sa njom. Meni je drago što se ovo prvenstvo gledalo sa velikom pažnjom i još jednom se pokazalo da je ovo zemlja košarke", zaključio je Đorđević. 

broj komentara 3 pošalji komentar
(ponedeljak, 21. sep 2015, 21:22) - trebor [neregistrovani]

Dobro je - moglo je i bolje

Ne treba tugovati. Očekivali smo (velika većina) finale i plasman na Olimpijske Igre a to su očekivali i sami igrači i stručni štab. Na žalost to nije ostvareno a koji su razlozi za to utvrdiće stručni štab. Ipak zauzeli smo 4. mesto u konkurenciji 24 ekipe, pobedili neke od najboljih evropskih selekcija (Španiju, Italiju, Tursku, Nemačku ...), ostvarili skor 7:2 u korist pobeda. Sve to se ne može nazvati neuspehom.
Iz svega učinjenog treba izvući pouke i dati sve od sebe kako bi se izborila viza za Olimpijske Igre 2016. Verujem da će ovi momci to i ostvariti i onda nas u Riu obradovati dobrim plasmanom. Samo hrabro napred!

(ponedeljak, 21. sep 2015, 21:17) - anonymous [neregistrovani]

...

Sigurno.Da su manje vremena provodili sa devojkama a vise se koncentrisali na kosarku.

(ponedeljak, 21. sep 2015, 21:09) - anonymous [neregistrovani]

Ubuduce potpun karantin

Ubuduce potpun karantin i bez izjava nikome. Mislim da je to bolje. A prepotentno nas je "Nasa Petorka" vec videla u finalui kao pobednika.