Honduras

Na prvenstvo stižu kao autsajderi, ali sa skrivenim namerama da prvi put u istoriji prođu grupnu fazu takmičenja. Ipak, pored selekcija Francuske i Švajcarske, teško će Honduras zauzeti jedno od prva dva mesta u grupi E.

Reprezentacija Hondurasa je apsolutni autsajder na šampionatu u Brazilu, ali će u ovoj centralnoameričkoj zemlji pokušati da iskoriste tu činjenicu da naprave najveće izenađenje u ne baš bogatoj fudbalskoj istoriji.

Ekipa koja je stigla do četvrtfinala Olimpijskog turnira u Londonu, teškom mukom se plasirala na Mundijal u Brazilu, zahvaljujući boljoj gol-razlici od Paname.

Honduras će tako treći put u svojoj istoriji igrati na završnom turniru Svetskog prvenstva. Pre četiri godine u Južnoj Africi zauzeli su poslednje mesto u grupi, ali nisu razočarali svojim igrama.

Ipak, selektor Luis Fernando Suarez u timu ima nekoliko igrača koji mogu da iznenada, naročito zbog činjenice da nisu poznati široj fudbalskoj javnosti. Vilson Palasios sigurno je najpoznatiji igrač ove ekipe, a uz Emilija Izagirea i Džerija Bengstona trebalo bi da bude pokretačka sbaga ekipe.

Honduras se u Brazilu takmiči u grupi E, zajedno sa selekcijama Švajcarske, Francuske i Ekvadora.

broj komentara 0 pošalji komentar