Alžir

Pod vođstvom selektora Vahida Halilhodžića, reprezentativci Alžira se nadaju da će konačno "preskočiti" grupnu fazu. Do sada, Alžir je učestvovao na tri Mundijala, ali nikada nisu prošli grupnu fazu.

Alžir nije imao većih problema da stigne do Brazila. Pet pobeda iz šest mečeva u kvalifikacionoj grupi, osigurale su Alžircima plasman u plej-of.

Tamo ih je dočekala Burkina Faso, najveće iznenađenje u Africi. U prvom meču, Alžir je izgubio sa 3:2, ali su kod kuće pobedili sa 1:0, što je, zahvaljujući golovima u gostima, bilo dovoljno za Mundijal.

Mundijal u Španiji iz 1982. godine bio je prvi za Alžir. Pobedom od 2:1 nad Zapadnom Nemačkom su "otvorili" grupnu fazu, ali i uprkos pobedi u trećem meču, nad Čileom 3:2, Alžirci su ispali zbog poraza od Austrije sa 2:0, zbog gol razlike.

Šampionat u Meksiku, četiri godine kasnije, bio je jednako uspešan, odnosno neuspešan. Dva poraza i jedan remi u grupi sa Brazilom, Španijom i Severnom Irskom, "zakucali" su Alžir za dno tabele.

Takođe, ni 2010. godine nije bilo bolje po Alžirce. U Južnoj Africi su "zaglavili" u grupi sa Engleskom, SAD i Slovenijom. Baš kao i u Meksiku, dva poraza i remi, pa prvi let kući.

Ovaj put se nadaju da će biti bolji. Reprezentaciju predvodi Vahid Halilhodžić. Iskusni Madžid Bugera je stub odbrane, a talentovani Sofijan Feguli iz Valensije, Nabil Hilas iz Porta kao i Islam Slimani iz Sportinga, obećavaju zanimljive utakmice.

broj komentara 0 pošalji komentar