Island ostao bez selektora, Halmgrinson podneo ostavku

Selektor fudbalske reprezentacije Islanda Heimir Halmgrinson podneo je ostavku nakon sedam godina na toj funkciji, saopštio je nacionalni savez.

Halmgrinson je od 2011. do 2016. radio u tandemu sa Šveđaninom Larsom Lagerbekom, a posle šampionata Evrope u Francuskoj gde su eliminisani u četvrtfinalu samostalno je vodio tim.

Na minulom šampionatu sveta u Rusiji Island je završio takmičenje u grupnoj fazi.

"Posle sedam godina odlučio sam da se povučem. Srećan sam što sam bio deo grupe koja je trasirala put za generacije koje dolaze i napravila toliko dobrih stvari prvi put u istoriji", izjavio je Halmgrinson.

Prvi čovek Saveza Gudni Bergson izjavio je da je očekivao da će Halmgirson ostati selektor uprkos lošem rezultatu na Svetskom prvenstvu.

"Islandski fudbal nikada nije bio ovako dobar i nikada nije privlačio više pažnje nego sada. Nadali smo se da će Halmgrinson nastaviti sa radom, ali je na sopstveni zahtev odlučio da ode, a ja sam mu zahvalan na svemu što je uradio za naš fudbal. Od ovog trenutka krećemo u potragu za novim selektorom", izjavio je on.

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 17. jul 2018, 16:29) - anonymous [neregistrovani]

Fino

Kod nas niti savez niti javnost ni ne spominje reprezentaciju. Ovi otisli na SP i osramotili drzavu ispadanjem u 1. krugu nikog zivog nije briga za to. E jadni li smo

(utorak, 17. jul 2018, 15:47) - anonymous [neregistrovani]

Realnost

Nasem sekektoru a i FSS to ne pada na pamet,sve dok se opet ne srozamo na dno.