Lopetegiju otkaz na klupi Španije zbog Real Madrida

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Hulen Lopetegi smenjen je pre početka Svetskog prvenstva u Rusiji jer je dogovorio da preuzme Real Madrid u toku obaveza sa nacionalnim timom. Novi selektor reprezentacije Španije biće Fernando Jero ili Albert Selades, nagovestio je prvi čovek Fudbalskog saveza Luis Rubales rečima da će naslednika smenjenog Hulena Lopetegija pronaći iz svojih redova.

Imenovanje selektora fudbalske reprezentacije Španije Hulena Lopetegija za trenera Real Madrida izazvalo je pravu pometnju u taboru „crvene furije".

Na vanrednoj konferenciji za medije u Krasnodaru, bazi Španaca u Rusiji, odlučeno je da Lopetegi dobije otkaz i to samo dva dana pre duela sa Portugalijom na Mundijalu.

Prvi čovek Fudbalskog saveza Španije Luis Rubales takav potez povukao je ljut zbog činjenice da je Lopetegi u ovom trenutku pristao na dolazak u Real, iako su igrači Andres Inijesta i Serhio Ramos pokušali da ga odgovore.

Još interesantnije u celoj priči je da je Lopetegi pre samo 21 dan potpisao novi ugovor do 2020. godine.

Lopetegija bi na kormilu "crvene furije" mogli da zamene Albert Selades ili Fernando Jero.

Jero je angažovan u Savezu, isto kao i selektor mlade reprezentacije Španije Selades i oni su glavni kandidati da preuzmu upražnjeno mesto posle odlaska Lopetegija jer je prihvatio ponudu Real Madrida.

"Sada nam preostaje da pričamo sa našim zaposlenima i vidimo dalje poteze. Preostale su nam opcije iz nacionalnog kampa", rekao je Rubales na vanrednoj konferenciji u Krasnodaru.

Rubales je potvrdio da je Lopetegiju uručio otkaz zbog "neprihvatljivog ponašanja" i dogovora sa Realom, samo dva dana uoči početka Mundijala.

"Prinuđeni smo bili da raskinemo sa Lopetegijem. On je odličan stručnjak, ali ne možemo da prihvatimo takvo ponašanje. Ne osećam se izdanim, ali je ovako moralo da bude na kraju", rekao je Rubales, koji je pet minuta pre ozvaničenja saznao da je Lopetegi novi trener Reala.
Španija već u petak igra protiv Portugalije na Svetskom prvenstvu u Rusiji u A grupi u kojoj su još Maroko i Iran. 

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 13. jun 2018, 14:03)
anonymous [neregistrovani]

Ovo je mega ludo

Dan pred SP dati otkaz treneru? Samo se nadam da to nece ostaviti posljedice po spansku igru, jer su po meni ostavili najbolji utisak u pripremama i za mene glavni favorit.

(sreda, 13. jun 2018, 13:23)
Sergio [neregistrovani]

Spanija

Zasto ludji,ima neko ko je dosledan svojim stavovima i gde se mora postovati kodeks ponasanja a ne ko kod nas gde reprezentaciju vodi covek koji nema dana trenerskog staza i kome menadzeri odredjuju tim.

(sreda, 13. jun 2018, 12:46)
anonymous [neregistrovani]

Ima neko...

... Ludi i od nas