Slovenija

Predvođeni Goranom Dragićem i Jakom Blažičem, Slovenci u Španiju putuju sa velikim ambicijama. Grupna faza ne deluje kao problem, a ukoliko im žreb donese sreću, Slovenci bi mogli daleko da doguraju.

Slovenci u Španiju dolaze sa velikim očekivanjima. Treći Mundobasket možda im donese sreću, jer su na prvom 2006. godine bili 12, a u Turskoj 2010. godine osmi. Dakle, veruju da su dobro radili prethodnih godina i da je sada vreme za još jedan iskorak.

Grupom su svakako zadovoljni Slovenci, jer će igrati protiv Litvanije, Meksika, Australije, Angole i Južne Koreje.

Ekipu će predvoditi sjajni Goran Dragić, plejmejker Finiksa, koji ima fantastičnu sezonu iza sebe. Nikako se ne sme zaboraviti ni Jaka Blažič, košarkaš Crvene zvezde, a očekuje se mnogo i od Eda Murića, košarkaša Krke.

Najveći udarac za Slovence je izostanak iskusnog Erazema Lorbeka, koji će zbog povrede kolena propustiti Svetsko prvenstvo.

Ipak, selektor Jure Zdovc se uzda u ekipu koju ima na okupu, mlade igrače željne borbe i dokazivanja. Grupna faza ne bi trebalo da predstavlja problem, a u nastavku se ukrštaju sa grupom u kojoj su SAD. Ukoliko izbegnu Amerikance i eventualno Tursku, Slovenci bi mogli da budu jedna od zanimljivijih reprezentacija na turniru.

Sastav Slovenije: Jure Balažič, Uroš Slokar, Aleksej Nikolić, Klemen Prepelič, Edo Murić, Jaka Blažič, Miha Zupan, Goran Dragić, Zoran Dragić, Domen Lorbek, Jaka Klobučar i Alen Omić.

Selektor: Jure Zdovc.

broj komentara 0 pošalji komentar