Јамајчанин Усеин Болт размишља да се у Пекингу такмичи у две атрактивне дисциплине

Болт спреман за Пауела

Атлетичар Јамајке Усеин Болт изјавио је данас да је спреман да се такмичи са Асафом Пауелом на 100 метара на Олимпијским играма у Пекингу, али да још није одлучио да ли ће учествовати у трци на 200 метара.

Усеин Болт који је у мају оборио светски рекорд на 100 м, изгубио је од Пауела пре два дана у Шведској. "Увек сам спреман на све. Физички биће напорно за моје тело, али спреман сам да удвостручим тренинге", рекао је Болт. Уочи Олимпијских игара, 21-годишњи Болт нада се да ће успети да обори и рекорд на 200 метара.  "Био би сјајан осећај срушити рекорд на 200 м. То би ми много више значило, јер сам много тренирао ове године на тој дистанци", рекао је Болт.

Према његовим речима, одлуку о томе да ли ће трчати на 200 м на ОИ донеће у последњем тренутку. Болт је истрчао најбрже време на 200 м ове године и победио прошлог месеца у Атини са 19 секунди и 67 стотинки. Он је сада пети најбржи човек свих времена на тој дистанци, али обарање рекорда 19,32 је велики изазов. "Рекорду Мајкла Џонсона нико није ни близу. То је нешто посебно, али све је могуће и чека ме много посла. Надам се следеће године, уколико мој тренер буде сматрао да можемо да стигнемо до светског рекорда", рекао је Усеин Болт.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи