За Исинбајеву златна медаља у Пекингу формалност

За руску атлетичарку Јелену Исинбајеву освајање златне медаље на Олимпијским играма у Пекингу није сан већ формалност.

Рекордерка у скоку мотком не очекује ништа мање, пошто је прошлог месеца на митингу у Риму прескочила пет метара и три центиметра и тако 22. пут поправила најбољи резултат на свету.

Она није изгубила последње четири године, а освојила је све титуле на великим такмичењима. Због тога је и упоређују са украјинским скакачем мотком Сергејем Бубком, који је 35 пута поправљао светски рекорд.

Двадесетшестогодишња Исинбајева је изјавила прошле године да је тешко оборити светски рекорд и да су јој потребни противници који би јој "помогли" да направи велики скок.

"Знам да ако учиним најбоље што могу, могуће је да ћу победити себе. Нема шансе за друге. Жао ми је", рекла је Исинбајева.

Руска атлетичарка постала је прва жена која је прескочила "баријеру" од пет метара, у јулу 2005. на митингу у Хелсинкију.

Исинбајева је била љута због изјава других атлетичарски да је њено време прошло.

"Заиста сам била љута када сам чула и да се на хоризонту појављује нова краљица. Желела сам да докажем да су сви погрешили", рекла је пошто је прескочила 5,03 метара и имала још 10 центиметара празног простора до летвице.

"Желим да покажем свима да сам још 'стара Јелена'", рекла је Исинбајева и додала да жели да се такмичи до Олимпијских игра у Лондону 2012. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво