Марлен Оти жели на Олимпијске игре

Спринтерка са Јамајке, натурализована Словенка Марлен Оти, покушаће да оствари олимпијску норму за своје осме Игре у каријери, чиме би у Пекингу постала спортиста са највећим бројем учешћа на светској спортској смотри у историји.

Оти ће норму у трци на 100 метара покушати да оствари на два митинга у Марибору која су на програму у суботу и у уторак.

Четрдесетосмогодишња Оти, која је први пут учествовала на Играма у Москви 1980. године, освојила је осам олимпијских медаља, што није пошло за руком ниједној другој атлетичарки у историји "краљице спортова". Међу освојеним одличјима, ни једно није златно.

"Црна газела" је боје Јамајке бранила на шест Олимпијских игара, а Словенију је први пут представљала на Играма у Атини 2004. године.

"Уколико на митинзима у Марибору услови буду идеални, Оти би могла да се квалификује за Пекинг. То је њена велика жеља, с обзром да би тиме постала прва спортисткиња у историји која је осми пут узастопно учесник Игара", рекао је тренер славне атлетичарке Срђан Ђорђевић, подсетивши да Оти већ годинама пати од алергија које се јављају у периоду од маја до јула.

Оти, која је држављанка Словеније постала 2002. године, освојила је у каријери 14 медаља на светским шампионатима, међу којима две златне.

На Играма у Сиднеју 2000, где је са штафетом Јамајке освојила вицешампионску титулу, Оти је са 40 година била најстарија учесница Игара која је освојила медаљу.

На истим Играма атлетичарки са Јамајке је припало и брозано одличје на 100 метара, пошто је америчкој спринтерки Мерион Џонс накнадно одузета златна медаља због допинговања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи