Чејмберс на суду

Атлетичар из САД Двејн Чејмберс започео је судски процес како би се такмичио на Олимпијским играма у Пекингу.

Чејмберс, који је одслужио двогодишњу суспензију због допинга у периоду од 2003. до 2005. године, затражио је од суда да привремено суспендује одлуку Британске олимпијска асоцијације да му забрани да учествује на Олимпијским играма.

Правни тим спринтера саопштио је да се Чејмберс каје због свог понашања у прошлости, и да заслужује место у олимпијској репрезентацији. Наглашено је да би његово присуство у тиму знатно појачало тим САД-а у трци на 100 метара.

Последњи дан за формирање коначног атлетског тима за Пекинг је недеља.

Судија Колин Мекеј је прошлог четвртка изјавио да због кратког временског рока неће бити у прилици да саслуша цео случај. Иако је рекао да је ове године девет спринтера трчало брже од Чејмберса, Чејмберс је уверен да може равноправно да се такмичи са Асафом Пауелом и Усеином Болтом.

"Поштоваћу одлуку суда, иако чврсто верујем да ће пресуда бити донета у моју корист. Уверен сам да ћемо се добро забављати у Пекингу", рекао је Чејмберс новинарима након трке у квалификацијама САД за Игре, када је 100 метара претрчао за 10 секунди.

Чејмберс је у августу 2003. године био позитиван на стероид ТХГ и суспендован је на две године. Тада му је забрањено да учествује на Олимпијским играма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи