Ивана Шпановић: Доказали смо колико вредимо

Јуниорски светски првак у скоку у даљ српска атлетичарка Ивана Шпановић изјавила је да су успеси јуниорске репрезентације потврда да та екипа много вреди.

На јуниорском светском првенству у Бидгошћу одржаном прошле недеље, Ивана Шпановић је освојила златну медаљу у скоку у даљ, скочивши шест метара и 61 сантиметар.

На истом такмичењу Михаил Дудаш је освојио бронзану медаљу у десетобоју, док је Татјана Јелача освојила бронзу у бацању копља.

"Честититам Јелачи и Дудашу на освојеним медаљама. За ово такмичење заједно смо се спремали читаве године и драго ми је што смо успели да освојимо медаље. Постигнутим резултатима смо доказали колико вредимо", рекла је Шпановић на конференцији за новинаре у Београду.

Селектор јуниорске репрезнетације Србије Ивица Можек захвалио је људима који су подржали програм јуниорске атлетске репрезентације.  "Сви који су улагали у јуниорску репрезентацију су направили прави потез. Захваљујем свима који су мукотрпно радили да бисмо стигли до ових резултата. Верујем да ће држава стати уз ове младе атлетичаре, и надам се да ће они оправдати очекивања на Олимпијским играма 2012. године у Лондону", рекао је Можек.

Председник Атлетског савеза Србије Велимир Илић рекао је да ће тај савез покушати да убеди младе људе да се баве атлетиком. "Ивана је направила велики успех, о којем је Србија могла само да сања. Атлетски савез ће се потрудити да оваквих такмичара буде што више. Желим да ови млади атлетичати освоје златне медаље на Олимпијским играма у Пекингу", рекао је Илић.

Генерални секретар Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић захвалио је Министарству за омладину и спорт на уложеним финансијским средствима за припреме атлетичара и тренера за Светско јуниорско првенство.

Трећа на Светском јуниорском првенству у бацању копља Татјана Јелача изразила је очекивање да ће јуниорска репрезентација наставити да постиже добре резултате.

Михаил Дудаш, освајач бронзе у десетобоју рекао је да се три и по године спремао за јуниорско првенство света и додао да су му додатни мотив биле наступи Јелаче и Шпановићеве.

Управни одбор Атлетског савеза Србије новчано је наградио освајаче медаља и тренере. Шпановићева је добила 400.000 динара и аутомобил, Јелача је награђена са 200.000 динара, колико је добио и Дудаш.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 14. јул 2008, 22:21) - anonymous [нерегистровани]

Ivana GM

Svaka cast imenjakinjo!
Frizura ti je extra!