Ивана Шпановић јуниорска првакиња света

После осамнест година Ивана Шпановић освојила је златну медаљу за Србију на СП за јуниоре у атлетици. Победила је у скоку у даљ са 6.61 метара.

Победоносни скок Шпановићева је остварила у трећој серији. Резултат 6.61 само је четири центиментра слабији од њеног личног јуниорског рекорда Србије. Њена највећа ривалка Белорускиња Настасија Мирончик била је друга са 6.46 метара. 

Треће место заузела је Кубанка Даиленис Алкантара са 6.41.

Златна медаља Иване Шпановић прва је за Србију после тријумфа Драгутина Топића на СП за јуниоре у Пловдиву 1990. године у скоку у вис.

У финалу трке на 3.000 метара Богдана Мимић била је 13. од осамнест алетичарки резултатом 9:29, 34. Светска првакиња постала је Кенијка Мерси Чероно (8:58,07).

Са три медаље Србија тренутно заузима 11. место у конкуренцији 33 земље света које су освојиле одличја. Дан пре завршетка шампионата на првом месту се налазе САД са укупно 14 медаља, испред Немачке која има пет златних одличја и Кеније са три титуле шампиона.

"Циљ ми је била златна медаља и то сам урадила. Мој рецепт за успех јесте вредан рад, много вежбе и добар тренер", рекла је 18-годишња Шпановићева.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво