Татјана Јелача и Михаил Дудаш освојили бронзе

Српски атлетичари Татјана Јелача и Михаил Дудаш освојили су бронзане медаље на Светском јуниорском првенству у атлетици које се одржава у пољском граду Бидгошћу.

Михаил Дудаш је у десетобоју са јуниорским рекордом Србије 7663 бода заузео треће место у конкуренцији 17 десетобојаца.  Другог такмичарског дана Дудаш је трчао 110м препоне за 14,83 секунди, бацио је диск 43,31м, у скоку с мотком остварио резултат 4,30м, бацио копље 51,31м, и трчао 1500м за 4.42,11 минута.

Златну медаљу у десетобоју освојио је Немац Јан Феликс Кнобел (7.896 бодова), а сребрну Белорус Едуард Михан (7.894 бода).   

Финале бацања копља било је изузетно узбудљиво. После три серије Татјана Јелача била је седма са 52,92м. У петој серији, новим сениорским рекордом Србије, 58,77м  Јелача се пробила до трећег места.

Светска шампионка, са светским јуниорским рекордом, 63,01м постала је Украинка Вира Ребрик. Сребрно одличје са 59,25м освојила је Кинескиња Ли Лингвеи. 

У петак на залетиште скока у даљ излази највећа нада Србије у тој дисциплини Ивана Шпановић, која је са недавно обореним националним рекордом за јуниорке (6,65 метара) један од главних фаворита за победу.

Дудаш и Јелача пресрећни због успеха

Репрезентативци Србије у атлетици Михаљ Дудаш и Татјана Јелача изјавили су да су пресрећни после освајања бронзаних медаља на јуниорском првенству света у пољском граду Бидгошћу.

Дудаш је данас "исковао" бронзу у десетобоју освојивши укупно 7.663 бода, док је Јелача исти успех остварила у бацању копља хицем од 58,77 метара, што је нови државни рекорд.

"Осеам се заиста сјајно, не могу да опишем колико сам срећан. Напокон су се троипогодишњи труд и рад исплатили. Веровали смо у успех и успех се догодио", изјавио је Дудаш, додајући да му ова медаља много значи.

"Драго ми је што сам успео да на најважнијем такмичењу постигнем и најбољи резултат, као и доста личних рекорда. Све је водило ка медаљи. Наставићу даље овим и још бољим темпом", рекао је бронзани десетобојац.

Јелача је нагласила да је данас остварила највећи успех у каријери.
"Пресрећна сам. Хвала свима који су веровали у мене, а свакако велику заслугу за ову медаљу има и савезни селектор Ивица Можек", изјавила је Јелача, истакавши да јој је изузетно драго и због Дудашевог успеха.

"Он је удвостручио славље српске репрезентације. Ове медаље наговештавају боље дане српске краљице спортова, рекла је Јелача.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво