Српски бацач кугле Армин Синанчевић прелази у Звезду

Репрезентативац Србије у бацању кугле Армин Синачевић каријеру ће наставити у Атлетском клубу Црвена Звезда.

Армин Синанчевић, младић из околине Пријепоља, на Светском првенству у Дохи винуо се међу звезде овог спорта када је бацио куглу 21,51 метара, пласирао се у финале СП и остварио норму за Токио.

Алетичар Полета из Пријепоља, који се атлетиком бави само четири године, одлучио је да каријеру настави у АК Црвена звезда.

"Звездаш сам од малих ногу, посебан је моменат што остварујем дечачки сан и почињем да се такмичим у звездином дресу. Очекујем добру сарадњу са челницима клуба који ми својим радом уливају поверење и мотив за много бољи рад и успех", рекао је Армин.

Са резултатом кој је остварио у Дохи, Армин се директно пласирао на ОИ у Токију 2020. које ће му бити прво у каријери.

"На састанку сам рекао да прво долазим због Звезде, а друго због Драгана Перића. Улива ми наду за велики напредак, значи ми што ћу сарађивати са шампионом и добрим човеком, што је најбитније. Бићемо тим који жели да направи велике резултате у светској атлетици и идемо на све могуће рекорде", нагласио је Армин.

Овим трансфером Црвена звезда има загарантованог учесника Олимпијских игара у Токију наредне године.

Армин се уписао се на треће место свих времена у Србији, испред њега је само Асмир Колашинац са седам центиметара више и Арминов будући тренер, Драган Перић, са државним рекордом од 21.77.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво