Бранковић за РТС: Следи година промоције, од зиме дворана у Ћуприји

Србија је добила организацију Светског дворанског првенства 2022. године, а шта до тада очекује стрпску атлетику и шта ми можемо очекивати од српске атлетике за РТС је говорио Слободан Бранковић, директор Атлетског савеза Србије.

Када кажемо 2022. година, чини нам се да има времена. Шта све морамо да урадимо до тада и како се припремамо за организацију Светског дворанског првенства за РТС говори Слободан Бранковић.

"Морамо да урадимо доста тога, прво да формирамо тим и да га доставимо светској атлетици. Добили смо рок до фебруара, а надам се да ћемо успети и раније. Имамо искусан тим, који је већ организовао Европско дворанско првенство 2017. године у Београдској арени. Верујем да ћемо са 85 посто тог тима радити и ово провенство. Надам се да ћемо до тада имати организациони одбор, на челу са највишим органима ове државе. Без њих, тешко да би добили организацију једног од највећих спртских догађаја у историји Србије."

За наредну годину углавном се спремају промотивне активности.

"Ми смо добили Светско првенство у атлетици, које је једно од три највећа спортска догађаја у свету. Светска атлетик има 214 чланица, од сутра би могли на све адресе да шаљемо промотивне филмове, како о Београду, тако о Србији. То је од непроцењиве вредности. Светска атлетика од нас очекује доста промотивних активности, како у Србији, тако и у региону, али и широм света. Циљ је напунити Арену и преподневним и поподнвним активностима. Та слика иде милионима гледалаца широм света, тих неколико дана колико буде трајало првенство. Тиме ћемо се највише бавити у 2020. години."

Такмичари ће се спремати у Атлетској дворани у Београду, а очекује се да до зиме буде завршена и дворана у Ћуприји, у којој ће учесници Светског првенства моћи да се спремају.

"Оно што је добро у целој причи је да ми већ имамо искуство са монтирањем те платформе, за коју су потребни стандарди за светско првенство. Ту немамо непознаница, поновићемо причу као 2017. године. Оно на чему су инсистирали људи из светске атлетике је да поред ове дворане у Београду, прве и једине у региону, имамо још једну, јер је изузетно важно да атлетичари који долазе широм света, који су у другим временским зонама, могу да дођу 10-15 дана раније и да се припремају у Србији у истим условима. Надам се и верујем да ће дворана у Ћуприји, која је планирано да буде готова и у коју је послата платформа са првенства Европе, већ на зиму бити спремна, са шест стаза, у којој ће моћи многи атлетичари широм света да долазе и да се припреманју за светско првенство."

Бранковић очекује да се и српски атлетичари 2022. године укључе у борбе за медаље, а највише се очекује од Иване Шпановић.

"Када смо се кандидовали, питали су нас људи да ли имамо такмичаре за такво једно велико такмичење. Верујем да ће сви наши, и они мало искуснији такмичари који су можда помишљали да се повуку, добили мотив и решили да пролонгирају тај завршетак каријере. Наравно, највише очекујемо од Иване Шпановић. Најавила је да би на том такмичењу волела да скочи и нови светски рекорд. Поред Иване, ту су и Асмир и нова звезда Армин Синанчевић, Милица Гардашевић, Страхиња Јованчевић и многи други који ће 2022. године пред препуном Ареном са најбољим атлетичарима света борити за високе пласмане и медаље."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво