Ивана Шпановић за РТС: Завршићу каријеру на Светском првенству у Београду

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић екслузивно изјавила за Радио Београд 1 да ће завршити своју бриијантну каријеру на Светском дворанском првенству 2022. године у београдској Арени, а да је њен циљ, пре тога, освајање златне олимпијске медаље у Токију.

Београд ће организовати Светско дворанско првенство у атлетици 2022. године , где ће се окупити најбољи атлетичари на планети, одлучено је на Конгресу Светске атлетске федерације ИАЕФ у Монаку.

Наша најбоља атлетичарка Ивана Шпановић каже да ће управо ово такмичење бити круна где ће да заврши своју брилијантну каријеру, али да пре тога, планира да освоји златну олимпијску медаљу у Токију.

У овој години Шпановићева је паузирала месец, због повреде која је била озбиљније природе и сада полако креће да улази у тренажни процес, чији ће циљ бити учешће на Светском дворанском Првенству у Кини у марту следеће године.

Врхунски спортиста као ви има огромно бреме одговорности на леђима, јер сте узор многим девојчицама које се баве спортом, а и од вас се на сваком такмичењу очекује само највише, а конкуренција је све снажнија. Како се носите са овим притисцима?

"Сви циљеви које себи поставим ме, и када не успем, изграђују да на следећем такмичењу будем комплекснији такмичар и да паметније приступам ономе што је битно. Одговорност увек осећам и зато увек даје свој максимум, јер знам да представљам не само себе, већ и свој тим, федерацију, државу..."

"Мислим да сам доказ да су и у Србији снови оствариви. Да је лако, није лако, али шта је лако у животу? Све док се ради са пуно љубави и предано, успех не може да изостане, а не гледам то као оптерећење, већ видим позитивну страну мог рада. Испуњава ме срећом и мотивише то што доприносим популаризацији спорта и атлетике, јер је у Србији видљиво све већи број деце која се баве спортом, све је већи број тартан стаза и дворана где можемо током целе године да тренирамо, а све то обећава да после мене, сигурно можемо да рачунамо на неке нове шампионе."

Ви сте једини спортиста врхунске екстра класе који живи и ради у Србији, тачније у Новом Саду. На то сте мислили када сте поручили да су снови, и у Србији, ипак оствариви?

"Никада нечији успех не долази преко ноћи, случајно. Можда може једном, али и иза мојих најранијих медаља стоје године рада и планирања. Једино што може да стоји иза великог успеха који води до остварења сна јесте велики озбиљан рад и залагање, а ја сам поносна на континуитет и трајање свог успеха."

Следећи ваш велики циљ јесу Олимпијски игре у Токију. Какву слику видите када се казе Токио? Видите себе на оном највишем, победничом степенику?

"Видела сам себе на највишем степенику и на претходним Играма у Рију, али дефинитивно је мањкало среће или није било време и није био тренутак да се баш ја окитим ловоровим венчићем тамо. У сваком случају, после тога сам наставила са још посвећенијим радом и мислим да би Токио требало да буде дефинитивно мој зенит где би све што поседујем, умем, знам, желим , требало да изразим на најбољи могући начин у том моменту, а свакако да сам мотивисана, инспирисана, јер ћу имати још већу конкуренцију него у Рију."

"Све то придаје већи значај сваком мом тренингу на путу до остварења циља. А после Токија, следи Светско дворанско првенство у београдској Арени и мој огромна жеља јесте да то управо, пред својом публиком, буде такмичење на коме ћу да спустим завесу на своју каријеру у скоку удаљ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво