Бацачи кугле из Дохе за РТС: Спремни смо за финале

Репрезентативнци Србије у бацању кугле, Асмир Колашинац и Армин Синанчевић, боре се за финале Светског првенства у Дохи.

Пласирањем на Светско првенство у атлетици Армин Синанчевић остварио је највећи успех у каријери.

"Нисам изненађен пласманом у Доху, ове године бележио сам доста резултата близу норме, што ме је и довело до тога да је оставарим. Апсолутно сам заслужио да се нађем у друштву најбољих светских бацача", рекао је Синанћевић.

Армиру Колашинцу ово је пето Светско првенство, а на три је ушао у финале.

"Конкуренција у бацању кугле је никад јача, можда и најјача дисциплина на овом првенству. Норма за финале је 20.90 метара и сигуран сам да ће је бар десеторо пребацити. Надам се да ћу и ја бити један од њих, јер сам мотивисан и наступам без икаквог притиска", рекао је Асмир.

Синанчевић представља нову, младу и перспективну генерацију атлетичара, а на Светско првенство отишао је као вицешампион Балкана.

"Доказао сам да се могу борити са притиском и остварити јако добре резултате на великим такмичењима. Надам се да ћу ући у финале, јер на тренинзима имам дањине преко кавалификационе норме", истакао је Армин Синанчевић.

Првенство у Дохи окарактерисали су екстремни временски услови и висока влажност ваздуха.

"Врућине су несносне, око 40 степени је током целог дана, али оно што нама највише смета је влажност ваздуха од око 85 одсто, те је субјективан осећај као да има 50 степени", истакао је Колашинац.

Светско првенство почело је у периоду када већина атлетичара завршава своју сезону или је већ на паузи.

"Сезона је била напорна, високо постаљена норма изискивала је од свих да правимо два шпица током сезоне. Други проблем је што је већина спортиста тада на паузи, а сад морамо подићи форму на максималан ниво", рекао је Колашинац.

Квалификације у бацању кугле су од 18.20 часова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво