Град дао пуну подршку организацији СП у дворани 2022

Заменик градоначелника Горан Весић изјавио да је Град Београд дао пуну подршку организацији атлетског Светског првенства у дворани 2022, за шта је кандидатуру поднео Атлетски савез Србије. Након успешно организованог Европског првенства у дворани у марту 2017, следећи логичан корак у развоју атлетике у Србији јесте организација светског првенства.

Весић је упутио писмо председнику Светске атлетске федерације ( ИААФ) Себастијану Коу, у којем се каже да Град подржава и гарантује организацију оваквог такмичења у Београду и да је сагласан са датумом такмичења од 11. до 13. марта 2022. године, пренео је Беоинфо.

Након успешно организованог Европског првенства у дворани у марту 2017, следећи логичан корак у развоју атлетике у Србији јесте организација светског првенства. Уколико нам се догађај додели, спремни смо да подржимо организацију из наше надлежности и способности, као и са два милиона долара финансијског доприноса за буџет Светског дворанског првенства који ће се одржати у Београду у Штарк арени. Обавештавамо Светску атлетску федерацију да је Град Београд дао пуну подршку организацију овог догађаја, рекао је Весић.

Заменик градоначелника је прецизирао да би Светско првенство у дворани био највећи атлетски догађај икада одржан у нашој земљи. Очекује се учешће више од 200 земаља, хиљаду атлетичара, хиљаду представника медија, 50.000 гледалаца и више од 140 милиона ТВ публике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво