Након млађих сениора, старији јуниори на ЕП у атлетици

Месец јул у знаку Шведске. Након млађих сениора, за победничка постоља боре се и старији јуниори. Репрезентацију Србије на првенству Европе у шведском граду Боросу од 18. до 21. јула представљаће седам атлетичара.

Једина јуниорка у репрезентацији Србије је Ивана Ђурић, која ће бацати копље. У тркачким дисциплинама наступиће Бошко Кијановић на 400, Михајло Маднић на 200 и Милош Малешевић на 3000 метара.

Тихомир Ђорђевић ће наступити у трци на 400 метара са препонама, док ће се на скакалишту увис борити Славко Стевић, а на троскоку Димитрије Новаковић.

Првог дана такмичења у А квалификационој групи, прва ће наступити Ивана Ђурић, чланица Јасенице из Смедерева, ове године постигла је хитац од 50.51 метара.

У трци на 3000 метара трчаће члан атлетског клуба Инђија, Милош Малешевић. Најбржу трку ове сезоне истрчао је у времену од 8:19.50 минута.

Други дан такмичења

У скоку увис, прилику да уђе у финале имаће Славко Стевић, чији је лични рекорд 2.12 метара.

Квалификациону трку на 400 метара са препонама трчаће Тихомир Ђорђевић, члан Војводине. Лични рекорд од 52.10 секудне поставио је на првенству Балкана у Румунији, освојивши златну медаљу.

Михајло Мандић, члан Црвене звезде и Бошко Кијановић, атлетичар Партизана, такође своје квалификационе трке имају другог дана. Михајлов лични рекорд на 200 метара је 21.69 секудни, а Бошков на 400 метара 47.15 секудни.

Последњи ће борбу за финале имати Димитрије Новаковић у троскоку, трећег дана такмичења.

Члан Земуна има лични рекорд 15.48, а ове сезоне скочио је 15.38 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво