Атлетичари изборили нова три финала на Европском првенству за млађе сениоре

Милица Гардашевић и Сара Лукић пласирале су се у финале првенства Европе за млађе сениоре у дисциплини скок удаљ, док се Јасмин Халили пласирао у финале скока увис.

Милица је скоком од 6.25 метара ушла као петопласирана у финале.

"Дефинитивно није један од мојих бољих наступа, али сам задовољна уласком у финале. Целе сезоне се борим са ветром, али се надам да ће ме сутра срећа послужити и да ћу такмичење завршити са личним рекордом", рекла је Милица за РТС.

Њен лични рекорд је 6.64 метра, а на ово такмичење је дошла као актуелна јуниорска првакиња Европе у скоку удаљ.

Сара Лукић, чланица АК Црвена звезда, се скоком од 6.06 метара нашла на 12. месту у квалификацијама и изборила пласман у финале.

"Презадовољна сам уласком у финале, али не и резултатом. Гледам на то као додатну прилику да исправим грешке које сам данас направила, како бих искористила шансу за нови лични рекорд", рекла је Сара, чији је лични рекорд 6.25 метара.

Још један члан Црвене звезде, Јасмин Халили, изборио је пласман у финале скока увис. Он је прескочио квалификациону норму од 2.16 метара и директно се пласирао у финале.

"У такмичење сам ушао фокусиран да сваку висину прескочим из прве. На висини 2.16 се све поклопило, трчање, техника, слабији ветар у груди и техника изнад лествице", рекао је Јасмин.

До последњег скока је само једном рушио лествицу на 2.12 метара, док је остале висине прескакао из првог покушаја.

"Што се тиче сутрашњег финала, желим да уживам у такмичењу. Спреман сам за велике висине", истакао је Јасмин.

Елзан Бибић је након бронзане медаље на 1.500 метара, трчао и финале на 5.000, завршивши као осмопласирани.

Недеља је последњи дан такмичења за млађе сениоре у Јевлеу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво