Атлетичари из Јевлеа за РТС: Три полуфинала и једно финале након првог дана

Након првог дана такмичења на Европском првенству за млађе сениоре у шведском граду Јевлеу, препонашице Ања и Милица су се пласирале у полуфинале, Елзан Бибић у финале, док куглаши Вељко и Богдан, троскокашица Марија Стојадиновић и Зорана Грујић на 3.000 са препрекама нису изборили пласман у финале.

Алекса Кијановић је имао две трке у једном дану. Након два неуспешна старта у квалификацијама на 100 метара, пласирао се у полуфинале са 10.95 секунди, док је после само осам сати трчао у полуфиналу где је имао пех са повредном задње ложе.

"Задовољан сам пласманом у полуфунале. Тамо сам до 60 метара био егал са најбољим атлетичарима Европе. Долазак на овакво такмичење није изненађење за мене, већ је као нека врста рутине. Жао ми је због пеха у трци, ни финале није било недостижно", рекао је Алекса.

Препонашице Ања Лукић и Милица Емини нису имале превише потешкоћа да се пласирају у полуфинале на 100 метара.

Ања Лукић се са 14,14 секунди директно пласирала у полуфинале, на основу пласмана. Била је четврта у својој групи.

"Генерално су резултати у спринту били лошији због јаког ветра у груди, али шта је ту је. Како мени тако и другим. Очекујем бољи резултат у полуфиналу", рекла је Ања.

Милица Емини са са 14.30 секунди пласирала на основу резултата.

"Нисам истрчала како сам планирала, али с обзиром да сам имала малих проблема са леђима презадовољна сам. Даћу све од себе у полуфиналу, па како буде. Не зна се шта све може да се деси, препоне су то", рекла је Милица Емини.

Зорана Грујић је укупно забележила 18. позицију резултатом 10:29,12 минута у трци на 3.000 метара са препрекама. Недовољно за пласман у финале.

"Осећала сам се тешко у току трке, али и резултати су били генерално били лошији. Тешко је пребацити се са 800 са 3.000 метара са препрекама", рекла је Зорана.

Лош дан за бацаче кугле. У пет центиметара разлике су имали своје најбоље хице. Вељко Недељковић је бацио 17.18 метара, док је Богдан Здравковић бацио 17,13. Забележивши тако 17. односно 19. позицију у Европи.

"Такмичење јесте било испод очекивања. Очекивао сам да ћу пробити баријере у даљинама. Знам да могу боље и да сам спреман, али данас једноставно није ишло", рекао је Вељко.

Марија Стојадиновић се са 12.53 метара нашла на 16. месту у троскоку, недовољном за финале. 

"Хладно време није утицало само на мене, већ и на остале такмичарке. Ограничавајући фактор је и три скока, будући да сам најбоља увек у оним последњим скоковима", рекла је Марија.

У петак наступају препонашице у полуфиналу, а у суботу Милица Гардашевић и Сара Лукић у скоку удаљ, Јасмин Халили у скоку увис и Елзан Бибић у два финала, на 1.500 и 5.000 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво