Шона Милер оборила светски рекорд на 300 метара

Шона Милер–Уибо са Бахама поставила је нови светски рекорд на 300 метара на минингу „Голден спајк“ у Остави.

Не трчи у златним спринтерицама, али је тренутно злато спринта. Шона Милер-Уибо је после фантастичног отварања сезоне на 400 метара, са 49.08 секунди, поставила и нови светски рекорд на 300 метара 34.41 секунде на 58. митингу у Остави.

Супериорност у трци потврђује и чињеница да су све остале такмичарке истрчале личне рекорде, а Уибо је другопласирану Бритни Браун оставила за тачно секунду и по.

Колико је светски рекорд на 400 метара Марите Кох невероватан, показује њен пролаз на 300 метара који је био бољи од овог рекорда Уибове, 34.22 секунде.

Претходни најбољи резултат на 300 метра поставила је Ана Гуевара 2003. године у Мексику, 35.30 секунди.

На овом митингу наступао је и наш атлетичар Лазар Анић у дисциплини скок удаљ, који се након повреде вратио на залетиште. Скоком од 7.56 метара заузео је седмо место. Такмичио се у друшту елитних скакача где је победу однео Хуан Мигел Ечеварија са 8.32 метара.

У трци на 800 метара победио је Амел Тука и БиХ са 1:44.95 чиме је потврдио норму за учешће на овогодишњем светском првенству у Дохи.

Марија Ласецкијене се на само три центиметра приближила светском рекорду у скоку увис који износи 2.09 метара.

Канађанин Де Грас је био доминантан у спринту. У фото-финишу изгубио је за стотинку на 100 метара од Американца Мајкла Роџерса истрчавши 10.05 секунди, док се у трци на 200 метра реванширао спринтерима из Америке победивши Кристијана Колемана са 19.91 секунди.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 13. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара