Ивана Шпановић за РТС: Циљ је само један, Рим је припрема

На залетишту у Риму вечерас ће бити наша најбоља атлетичарка Ивана Шпановић. За РТС каже да планира скокове између 6.60 и 6.70 метара. Не обазире се на форму осталих учесница јер све је, истиче, припрема за Светско првенство у Дохи.

Ивана Шпановић каже да се у Риму не појављује да би се борила за бодове и позицију, већ да би полако ушла у такмичарску форму.

"Концентрисана сам на техничке ствари и била бих задовољна резултатима имеђу 6.60 и 6.70 метара. Волим што је тренутно најбољих 12 скакачица на свету баш у Риму, али се не обазирем на њихову тренутну форму", рекла је Ивана.

Припреме за предстојећу сезону имала је на Малдивима.

"Гледамо да одлазак на припреме увек буде у топлијим крајевима, где је температура око 30 степени, што ми омогућава да слободно радим и спринт и скакање без бојазни од појаве грчева у мишићима и повреда", нагласила је најбоља српска атлетичарка.

Светско првенство у Дохи је тек у октобру, биће то тест и за тренере и за атлетичаре.

"Због високих температура у Дохи, организатори су морали да помере такмичење. Биће то веома интересантан тест за све, јер се до сада нисмо сусрели са великим такмичењима толико касно", рекла је Шпановићева.

Сезону отвара у Риму, а касније ће наступити у Зеници, Секесфехервару, Лондону, Бриселу и Дохи.

"Једини 'пик' је Доха и све је припрема за то", истакла је актуелна светка првакиња у дворани.

Ове године Ивана планира да наступи за репрезентацију Србије и на екипном првенству Европе у Скопљу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво