Шпановић у Риму отвара сезону на отвореном

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић минтингом Дијамантске лиге у Риму у четвртак отвара летњу сезону у скоку удаљ. После освајања треће узастопне титуле првака Европе у дворани, Шпановићева се припрема за Светско првенство у Дохи, где жели прво злато.

Осим наступа на најелитнијим атлетским такмичењима, митинзима Дијамантске лиге, Шпановић ће се такмичити и на неколико митинга у региону, у Босни и Херцеговини, Мађарској и Скопљу, где ће на екипном шампионату Европе бранити боје Србије, затим и у Бирмингему и Бриселу.

"За разлику од предходних година Иванин циљ биће у октобру, а не у августу (СП у октобру због великих врућина прим. аут). То значи да форму полако треба подизати. У Риму ће скакати из краћег залета и задатак је да доскочи на даљине 6,60 или 6,70 метара, што је за овај период више него одлично. Треба бити врло обазрив јер је први пут у историји главно такмичење у октобру. Тренери су стављени пред велики испит", поручио је тренер Шпановићеве, Горан Обрадовић.

Шпановић сезону на отвореном креће од 18.25 у уторак на минтину Дијамантске лиге у Риму.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 05. јун 2019, 14:09) - Dragan Stajic [нерегистровани]

go on !

Ivana, tvoj ZR je u tebe jer smo navikli da budemo grad sportova.... a, sada si ti koja nastavljas tu tradiciju. Srcno & uspesno u ovoj sezoni !

(среда, 05. јун 2019, 13:23) - Deda Pera [нерегистровани]

Srećno...

Srećno Sokolice naša ! Uz tebe smo !