Ново признање за Београдски маратон

Београдски маратон и "Аbbott World Marathon Majors" потписали су уговор по коме је Београдски маратон постао део чувене World Marathon Majors серије од 2020. године - као једини такав догађај у ширем региону.

Ради се о новоустановљеном систему рангирања учесника у категоријама изнад 40 година који, у односу на своје остварене резултате на одређеном броју изабраних маратона у свету, стичу право да учествују на Мастерс Светском првенству 2021. године.

Име маратона у оквиру којег ће бити одржано Светско првенство 2021. године биће ускоро објављено.

"Чињеница да је Београдски маратон постао део World Marathon Majors серије је свакако знак високог квалитета овог догађаја од значаја за град Београд, али је то и наша заједничка обавеза да ову манифестацију из године у годину дижемо на виши ниво, како би и даље расла и остваривала своје потенцијале", изјавио је директор Београдског маратона Дејан Николић.

Извршни директор "Abbott World Marathon Majors" Тим Хаџима истакао је да су после више од деценије огромног успеха врхунских светских маратонаца и њихових наступа у оквиру серије желели да на велику тркачку сцену поставе обичне учеснике маратона на којима и почива тркачки покрет у свету.

"Зато нас и радује како су многобројни тркачи широм света прихватили могућност да постану део World marathon Majors Серије, узимајући у обзир чињеницу да је врло тешко обезбедити учешће на неком од World marathon Majors маратона. Желели смо да тркачима помогнемо да постану део светске глобалне маратонске сцене. Поносни смо да на томе радимо и сарађујемо са нашим партнерским маратонима, а од сада је и Београдски маратон један од њих", поручио је Хаџима.

Наредни, 33. Београдски маратон одржаће се 26. априла 2020. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара