Ивана и Страхиња за РТС: Пресрећни смо, наредни циљ Доха

Атлетска експедиција Србије слетела је у Београд око 23.45, после учешћа на Европском дворанском првенству у Глазгову. Биланс: две медаље у скоку удаљ. Ивана Шпановић је у женској конкуренцији освојила златну медаљу, док је у мушкој конкуренцији Страхиња Јованчевић освојио бронзу. Нашем репортеру Ненаду Ђуровићу по доласку Ивана је рекла да јој је једини циљ био златна медаља, а да јој је то циљ и у Дохи на Светском првенству, док је Страхиња изјавио да је пресрећан, а и он је Доху поставио за следећи велики циљ.

Ивана и Стрхијања су бурно поздрављени од навијача по изласку из авиона. Навијачи су скандирали нашим атлетичарима.

Шта је потребно да се три пута освоји злато на Европском првенству. Да ли је то прибраности или неко надахнуће за свако првенство?

„Пре свега добар план, добар тим, посвећеност што тренерова, што моја и наравно много амбиције. Да би освојила ово треће злато морали смо много унапред да направимо план. То је било прошле године када сам се повредила, морала сам да се повучем да би данас стајала овде са овом медаљом. Тако да сам срећна што сам успела.“

Сви знамо да још постоји простора за напредак што се тиче даљине, да ли је то циљ?

„Да, апсолутно. Постојаће период у години, да ли овој или следећој или некој од наредних где неће фокус бити толико на неко велико такмичење, већ ће бити на то да на неким такмичењима јурим те неке даљине. Тако да што се једног деља сезоне тиче циљ је испуњен, очекује ме Доха, потом Токио и од тога све зависи, како се то заврши видећемо шта је довољно велико да нас мотивише.“

У Лондону пре две године вам је измакло нешто што вам дефинитивно припада. Да ли ћете у Дохи покушати да узмете то што вам припада?

„Да, апсолутно. То ми је примарни циљ. Као што ме је и за ово такмичење једино злато занимало, то остаје и што се Дохе тиче. Ово је добра подлога за оно што ме очекује. Има доста ствари које просто морам технички да доведем до савршенства да освојим златну медаљу. Мислим да могу и да сам спремна да се у сваком смислу припремим и освојим златну медаљу", рекла је Ивана Шпановић.

Страхиња Јованчевић је био видно узбуђен због дочека, а на питање какве су његове реакције је рекао:

"Ево, можете да видите колико фамилије и пријатеља је дошло. Не знам да ли ћу икада заборавити данашњи дан и ово ми је јачи утисак него јучерашњи дан.“

Осим што си постао освајач европске медаље, ти си постао пример како спортиста треба да се бори када осећа притисак, када није лако? 

"Одувек сам волео борбу и живео сам за то. Нисам имао прилике до сада да се борим на великом првенству у финалу тако да, када год буде неко велико финале, ја ћу жељно ишчекивати те борбе."

Који су твоји наредни циљеви и где ћеш се све такмичити у наставку сезоне? 

"Сада се завршава зимска сезона, после краће паузе креће летња сезона у којој прво треба остварити норму за Светско првенство и крајем године следи Светско првенство у Дохи, то су неки циљеви у наредном периоду", рекао је Страхиња Јованчевић.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се