Ивана за РТС: Нисам сумњала ниједног момента

Трострука узаступна шампионка Европе Ивана Шпановић сумирала је утиске после златне медаље у Глазгову.

Нико нема троструку узаступну шампионку Европе, само Србија, захваљујући краљици "краљице спортова" - Ивани Шпановић.

"Ово је нешто по шта смо се спремали, по шта сам дошла. Била бих разочарана и тужна да нисам успела. Нисам сумњала ни једног момента и стварно сам срећна", рекла је Шпановићева.

Ивана је у петој серији скочила 6.99 и преузела прво место.

"Мало ми је жао што другачије нисам скакала. Али добро, фали ми рутина, вратила сам се после повреде... Злато је ту, а резултат није толико у фокусу колико злато", рекла је Ивана.

Шпановићева је изједначила рекорд легендарне Хајке Дракслер са трећом титулом шампиона Европе у низу.

"Ова победа има посебну тежину, јер сам на још један начин ушла у историју... Ово је 11. медаља са великих такмичења, поносна сам на свој тим, што су ту, што радимо на најбољи могући начин, што је много љубави, пажње и енергије уткано у сваку медаљу... То је наш успех", закључила је Шпановићева.

Тренер за велике успехе, Горан Обрадовић, са Иваном је освојио трећу узастопну златну медаљу на Европским дворанским првенствима, али је имао и велику улогу у походу на бронзану медаљу Страхиње Јованчевића.

"Дан је почео заиста невероватно... Једно од највећих изненађења овде у Глазгову је био Страхиња Јованчевић. Похвалио бих његовог тренера и оца Милију Јованчевића, који је одрадио невероватан посао... Страхиња је показао да ће у будућности бити врхунски скакач удаљ",рекао је Обрадовић.

Он је признао да у почетку није све ишло како су планирали.

"Што се тиче поподневног програма и Иване Шпановић, није све кренуло како смо се надали, али и то је саставни део спорта, шест серија постоји, то је борба... Видели сте да је Ивана успела у петој серији да исправи грешке из претходних скокова и скочи 6.99, најбољи резултат у свету ове године", рекао је Обрадовић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво