Златна Ивана крунисана у Глазгову

Српска атлетичарка Ивана Шпановић је скоком од 6,99 метара освојила златну медаљу на Европском дворанском првенству у Глазгову. Ово је Ивани трећа узастопна титула у дворани, а на сјајном успеху честитали су јој премијерка Брнабић и министар Удовичић.

Ивана је успела да одбрани титулу на Европском дворанском првенству, друго место припало је Белорускињи Настасији Мирончук-Ивановој, која је скочила 6,93, трећа је Украјинка Марина Бек-Романчук – 6,84. 

Ивана је у првој серији скочила 6,90, међутим, Белорускиња је у истој серији скочила 6,93 метра. Уследило је неколико серија у којима се није мењао редослед, једино је Украјинка успела да се избори за треће место.

"Заиста сам пресрећна. Ово је моје треће злато у низу на европским шампионатима у дворани и срећна сам што сам поново успела да будем најбоља када је било најпотребније"”, рекла је Шпановићева, преноси Атлетски савез Србије.

У петој серији Ивана је фантастичним скоком од 6,99 метара избила на прво место.

У последњој серији није било промена па је наша атлетичарка одлучила да прескочи овај скок.

Ивана Шпановић је изједначила рекорд легендарне Хајке Дракслер са трећом титулом шампиона Европе у низу, након што је најбоља била претходно у Прагу и Београду.

Председник Србије Александар Вучић честитао је српским атлетичарима, Ивани Шпановић и Страхињи Јованчевићу, освајање титуле и нови српски рекорд у скоку удаљ на Европском дворанском првенству у Глазгову.

"Упућујем искрене честитке српским скакачима удаљ – Ивани Шпановић освајање златне медаље и Страхињи Јованчевићу освајање бронзе уз постизање националног рекорда на Европском дворанском првенству у Глазгову!", написао је председник Вучић на Твитеру.

Премијерка Ана Брнабић и министар омладине и спорта Вања Удовичић честитали су Ивани освојено злато.

"Браво Ивана Шпановић! Честитам освајање златне медаље у Глазгову. Србија је поносна на Вас. Желим Вам много успеха у будућности", навела је Брнабићева на Твитеру

"И овај пут си показала да си најбоља међу најбољима! Твој шампионски карактер је мотив и инспирација за све! Честитам од срца теби, твом стручном штабу и Атлетском савезу Србије на овом успеху!", наводи се у честитки Удовичића.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво