Страхињи Јованчевићу бронза уз државни рекорд

Страхиња Јованчевић је скочио 8,03 метара и освојио бронзану медаљу на Европском дворанском првенству у Глазгову. Златну медаљу освојио је Грк Тентоглу, други је Швеђанин Нилсон. Премијерка Брнабић и Министар Удовичић честитали Јованчевићу.

Страхиња Јованчевић направио велико изненађење и скоком од 8,03 метара освојио бронзану медаљу на Европском дворанском првенству, а овим резултатом је оборио и национални рекорд.

Златну медаљу освојио је Грк Милтиадис Тентоглу скоком од 8,38 метара, а сребрну Швеђанин Тобијас Нилсон Монтлер са 8,17.

Честитке Брнабићеве и Удовичића:

"У име Владе Републике Србије и своје лично име, честитам Вам на освојеном бронзаномном одличију у Глазгову. Желим Вам још много успеха у будућности и још много медаља којима ћете, као и данас, учинити све грађане Србије поносним. Упућујем срдачне честитке и стручном тиму као и Атлетском савезу Србије на постигнутом успеху", пише у честитки премијерке Брнабић. 

"Наш Страхиња Јованчевић оборио је национални рекорд и освојио бронзану медаљу у скоку удаљ на дворанском ЕП у Глазгову! Још један доказ да се упоран и вредан рад исплати - поносни смо на тебе", наводи се у честитки министра Удовичића, саопштило је ресорно министарство.

Ток такмичења:

13.27 - Јованчевић је у петој серији скочио 8.03 и оборио државни рекорд и поново се вратио на трећу позицију. Први је Грк Тентоглу скоком од 8,38, други Швеђанин Нилсон 8,17.

13.17 - Страхиња је у четвртој серији преступио и после ове серије је четврти. Први је Швеђанин Нилсон - 8,17, а други Грк Тентоглу са прескочених 8,16, трећи Јашчук - 7,80, а четврти Јованчевић -7,79. 

13.08 - Наш скакач је у трећој серији скочио 7,66 метара и после треће серије заузима треће место.

12.59 - Страхиња је у другој серији скочио 7,76, и после друге серије заузима трећу позицију. Први је Швеђанин Нилсон - 8,17, а други Грк Тентоглу са прескочених 8,12.

12.50 - Страхиња Јованчевић у првој серији скочио 7,79 метара и тренутно је водећи после прве серије.

12.40 - Почело је финално такмичење у скоку удаљ за мушкарце.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво