"Србија опен", победе Халилија, Јованчевића, Бибића и Терзићеве

У Београду одржан атлетски митинг "Србија опен", на којем су учествовали српски атлетичари које очекује Европско дворанско првенство у Глазгову. Ивана Шпановића остварила најбољи резултат у сезони (6,92 метара), као и Асмир Колашинац (20,34 метара). Победе остварили Елзан Бибић и Амела Терзић на 1.500 метара, Страхиња Јованчевић у скоку удаљ, као и Јасмин Халили у скоку увис.

Четврти међународни атлетски митинг, "Србија опен индор митинг", одржан је у Атлетској дворани на Бањици, а окупио је више од 150 такмичара из 14 земаља.

Звезда митинга била је најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић, којој је ово последња провера пред Глазгов, где ће бранити титулу шампиона Европе коју је освојила у Београду.

Ивана је тријумфовала у скоку удаљ са резултатом 6,92 метара, што је њен најбољи резултат у сезони.

Ивана Шпановић ће у четвртак бити гост Јутарњег програма РТС-а.

Победе су остварили и Страхиња Јованчевић у скоку удаљ (7,85 метара), Јасмин Халили у скоку увис (2,16 метара), као и Елзан Бибић и Амела Терзић у тркама на 1.500 метара.

Асмир Колашинац освојио је друго место у бацању кугле, са најбољим резултатом сезоне (20,34 м), а бољи од њега био је Месут Пезер са рекордом митинга - 20,99 м.

Митинг у Београду био је последња провера за српске атлетичаре пред Европско дворанско првенство у Глазгову, које је на програму од 1. до 3. марта.

Атлетски митинг отворио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Овако је протекао четврти "Србија опен": 

19.38 – Ивана је у псоледњој серији остварила резултат 6,90 метара, а са два центиметра скоком из треће серије освојила је прво место на "Србија опену".

19.31 – Шпановићева је у петој серији забележила даљину од 6.84 метара.

19.28 – У такмичењу у бацању кугле победио је Месут Пезер са рекордом митинга 20,99 метар. Друго место освојио је Асмир Колашинац са даљином 20,34, што је његов рекорд сезоне, док је трећи Стипе Жунић са резултатом 20,32 метара.

19.22 – Добар резултат за Ивану Шпановић у четвртој серији – 6,90 метара.

19.11 – Ивана је у трећој серији скочила 6,92 метара и тренутно заузима прво место после три серије.

19.04 – Ивана Шпановић преступила је у прве две серије, па јој у трећој треба сигуран скок како би наставила такмичење.

18.51 – Убедљива победа Амеле Терзић у трци на 1.500 метара.

18.50 – Почело је такмичење у скоку удаљ у конкуренцији дама. С нестрпљењем се очекује наступ Иване Шпановић.

18.46 – Почела је трка на 1.500 метара у конкуренцији атлетичарки, у којој наступа Амела Терзић.

18.40 – У такмичењу у скоку увис тријумфовао је репрезентативц Србије Јасмин халили са висином 2,16 метара. Други је био Румун Михаи Донисјан са 2,12, колико је прескочио и Маид Реџић из БиХ.

18.35 – Припремају се атлетичари у дисциплини бацање кугле, наступиће и репрезентативац Србије Асмир Колашинац.

18.27 – "Ова трка је последња провера пре Глазгова. Циљ је био да истрчим испод 3.40, али сам видео током трке да ће то бити врло тешко. Тактизирао сам мало и успео да победим. Следи трка у Глазгову, још увек нисам одлучио на колико ћу трчати на ЕП", рекао је Елзан Бибић.

18.11 – Страхиња Јованчевић победио је у такмичењу у скоку удаљ са личним рекордом у дворани – 7,85 метара. Друго место освојио је Микел Торнеус са даљином 7,67 метара, док је трећи Дино Перван са 7,61 метара.

18.00 – Српски репрезентативац Елзан Бибић победио је у трци на 1.500 метара са резултатом 3.43,22, испред Ника Јенсена и Митка Ценова.

17.55 – Почела је трка атлетичара на 1.500 метара.

17.50 – После три серије такмичења у скоку удаљ, прво место заузима Страхиња Јованчевић са резултатом 7,85 метара.

17.12 – Такмичење почињу атлетичари у дисциплинама скок удаљ и скок увис.

17.10 – Митинг су отворили председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић и заменик градоначелника Београда Горан Весић.

17.05 – У дворани на Бањици интонирана химна "Боже правде", ускоро ће почети церемонија свечаног отварања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво