Светски маратонски Оскар уручен "Београдском маратону"

Најзначајјније признање у области маратона и уличних трка, "AIMS Social Award", уручено је "Београдском маратону" на Гала свечаности у Атини.

Награду је примио директор "Београдског маратона" Дејан Николић.

"Велика је част и привилегија примити награду у Атини, месту у чијој близини је настао маратон. Београдски маратон придаје велики значај свим групама маратонаца, а наставиће тако и у будућности", рекао је Николић.

Потом је водитељ програма на српском језику рекао "Хвала много, Дејане", и побрао овације гостију из целог света.

Овом наградом одато је велико признање "Београдском маратону" за рад са такмичарима са инвалидитетом, али и за све остале друштвене иницијативе.

Награда је, како је речено, установљена да би се подстакло остваривање миленијумских развојних циљева Уједињених нација. 

Чланице АИМС-а, Светског удружење маратона и уличних трка, јесу 447 најзначајнијих тркачких догађаја из 117 земаља, међу којима су и најпознатији и највећи светски маратони попут Њујоршког, Бостонског, Берлинског, Чикашког, Пекиншког, Токијског, Париског, Московског и многих других. 

Београдски маратон је чланица АИМС-а од 1990. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво