За најбржу миљу кроз град!

Ноћна трка под називом "Belgrade night mile" биће одржана у Београду у петак, 2. новембра, од 22 часа, са почетком на Савском тргу, преко улица Милована Миловановића и Гаврила Принципа. Рута од укупно једне миље, односно 1.6 километара и због потпуно урбаног амбијента представља једну од најзанимљивијих трка у региону.

Трчаће се штафета у тимовима од по троје тркача, у две различите категорије, мушкој и женској. Сваки члан тима треба да истрчи миљу, док коначан скор екипе представља укупно време потребно да сви чланови истрче задату дужину. Учешће је бесплатно за све, а с обзиром на то да су места ограничена. За оне најбоље обезбеђене су вредне награде.

Ноћна миља је заиста другачија трка. Некоме ће бити најбржа, некоме не, али ће свима сигурно бити најзанимљивија. Зато позивам све љубитеље трчања да нам се придруже, да заједно истрчимо ноћну миљу, да се тркамо, али пре свега добро забавимо. Интересовање је заиста велико, а како је број места ограничен, потребно је да се свако ко жели да учествује што пре пријави - рекао је Марко Томић, један од организатора догађаја.

Промотерка и једна од учесница трке је и Биљана Цвијановић, победница овогодишњег Београдског полумаратона.

Већина људи која се до сада пријавила трчи само из хобија, и то даје драж трци јер ће шансе бити изједначене, а самим тим и цео догађај ће бити занимљив и узбудљив. Радујем се што ћу да трчим у овом делу Београда, поред Економског факултета јер сам и сама економиста, и прија ми такав градски амбијент - рекла је Биљана.

Партнер ове занимљиве ноћне трке, која се одржава први пут у нашем граду, је Градска општина Савски венац на чијој територији се одржава такмичење.

Ноћна трка је природан део наше кампање „Пронађи снагу и покрени се", у којој промовишемо спорт и здраве животне навике, ово је само један од начина на који желимо да укажемо на важност бављење рекреативним спортом. Сигурни смо да ће се велики број суграђана придружити трци и да ће ово постати један од значајних спортских догађаја на нашој општини - истакао је Урош Трипковић, члан већа Градске општине Савски венац.

Проба за ноћну трку „Белграде Нигхт Миле" одржана је у недељу, 28. октобра од 10 до 13 часова, у Атлетској дворани у улици Булевар ослобођења бб. Тамо је организован тренинг за све оне који желе да тестирају своју брзину и обаве последње припреме за трку. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво