Радојичић: Полумаратон нова сјајна промоција Београда

Београдски полумартон нова је прилика за промоцију Града и државе, али и да се скрене пажња колико су здрав живот и трчање битни, изјавио је градоначелник Београда Зоран Радојичић.

Београдски полумартон, други по реду, као и прошле године чине две трке - од 10 и 21 километар, под паролом "Трка доброте" и организатори очекују близу 4.000 учесника.

"Радујем се сјајном поводу, значајном догађају. Београд је град доброчинства, ово је нови начин да га промовишемо. Београдски маратон и полумаратон постали су бренд у свету, уз поруку да је важан здрав живот и свакодневна физичка активност", рекао је Радојичић на конференцији за медије у Скупштини Града.

Као лекар, дао је савет да је неопходна активност од пола сата дневно, а жеља је и да се истраживачкој станици "Петница" помогне у раду.

"Позивам све Београђане и иституције да учествују, али и донацијом дају допринос акцији".

Директор Београдског маратона Дејан Николић захвалио се Граду на подршци да се организују трке.

"Рекордер на 400 метара са препонама Кевин Јанг је био на маратону и рекао је такве позитивне вибрације и атмосферу није видео. Припреме су при крају и све ће бити спремно", поручио је Николић и открио да је тренутно пријављено 2.900 тркача.

Члан Управног одбора Српског филантропског форума Веран Матић наглашио је значај Београдског полумаратона.

"Прошле године сам трчао полумаратон, било ми је задовољство, то је врхунски доживљај и суочавање са сопственим могућностима. Више смо рођени за трчање, него за ходање", додао је Матић, уз напомену да је Влада Србије препознала колико је вазна филантропија за велике пројекте.

Директор Истраживачке станице "Петница" Вигор Мајић признао је да је био пријатно изненађен да та организација буде део Београдског полумаратона.

"То је за нас част и изазов. Живимо од донација и спонзорства, а ово је корак напред. Циљ нам је да подигнемо квалитет рада кроз куповину једног уређаја, оптимиста смо да ће бити успешан догађај", закључио је Мајић.

За разлику од премијерног Београдског полумаратона, који је одржан прошлог децембра по хладном времену и уз непрекидно провејавање снега, сада се очекује лепо време.

Други Београдски полумаратон одржава се 30. септембра.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво