Кристијан Стошић и Нора Тркља победници 31. Београдског маратона

Српски атлетичар Кристијан Стошић, члан АК "Врањски маратонци", победио је на 31. Београдском маратону и постао први домаћи атлетичар који је тријумфовао откако се 1990. године прешло на стазу од 42.195 метара. Стошић победу посветио тек рођеној ћерки. У женској конкуренцији победила је Нора Тркља из Црвене звезде, друго место освојила је Кендис Кол из Јужне Африке, а треће Биљана Бурсаћ из Србије. Тркља: Напорно у последњих 10 км, али пуно ми је срце.

Он је трку претрчао у времену 2:45,23. Због слабог времена могао би да остане и без новчане награде од 3.000 евра, јер је резултат слабији од пропозиција, али о томе ће одлучити организатори.

И друго и треће место освојили су српски маратонци Милош Дајевић (2:51,34) и Ненад Милосављевић (2:51,38).

У женској конкуренцији Нора Тркља је стазу претрчала у времену 3:08,45, такође испод времена које подразумева финансијску награду. Друго место освојила је Кендис Кол из Јужне Африке (3:15,18), а треће Биљана Бурсаћ из Србије 3:15,28).

На 31. Београдском маратону учествовало је рекордних 7.300 тркача из 70 држава.

Победник Кристијан Стошић посветио је тријумф ћерки коју је добио пре два дана.

"Честитао бих свима који су учествовали у трци по овако теско времену. То је борба са самим собом. Ишао сам на сигурну победу. Ово је велика част за мене и клуб Врански маратонци. Победу посвећујем ћерки коју сам добио пре два дана", изјавио је после трке Стошић.  

Тркља: Напорно у последњих 10 км, али пуно ми је срце

Српска атлетичарка Нора Тркља каже да јој је у последњих десетак километара било напорније, али да јој искуство из трке у Бакуу на много вишој температури дало снагу да издржи до краја.

"Пуно ми је срце, ово ми је омиљена трка. Заиста предиван догађај, дивна организација. Било ми је напорно последњих 10 километара, али ова трка све поништва. Баку кад сам преживела на 36 степени, онда ми је све лако", изјавила је Тркља новинарима после трке.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво