Завршен 31. Београдски маратон – победе српских маратонаца

Кристијан Стошић, члан АК "Врањски маратонци" и Нора Тркља из Црвене звезде победници су 31. Београдског маратона. Друго и треће место у мушкој конкуренцији освојили су српски маратонци Милош Дајевић и Ненад Милосављевић, а у женској друго место освојила је Кендис Кол из Јужне Африке, а треће Биљана Бурсаћ из Србије. Учествовало рекордних 7.300 тркача из 70 држава. Матеја Матошевић из Хрватске и Дарио Ивановски из Македоније победници полумаратонске трке. Више од 20.000 људи учествовало у Трци задовољства на пет километара.

Кристијан Стошић је постао први домаћи атлетичар који је тријумфовао откако се 1990. године прешло на стазу од 42.195 метара.

У женској конкуренцији прва је кроз циљ прошла Нора Тркља, а стазу је претрчала у времену 3:08,45.

На маратону je учествовало рекордних 7.300 тркача из 70 држава, док је у Трци задовољства учествовало око 20.000 такмичара, међу којима и селектор ватерполо репрезентације Дејан Савић, као и екипа Танјуга, али и занимљиво један млади брачни пар који су прво истрчали трку, а потом отишли на венчање.

У полумаратонској трци учествовали су и градоначелник Београда Синиша Мали, председник општине Нови Београд Александар Шапић, као и млади атлетичари из Француске, Сен Денија, који су трчали за децу са улица у Београду.

Од Лондона до Теразија била је организована музичка авенија, подршку маратонцима и забаву посетиоцима пруžали су трубачи, ДЈ-еви и бубњари Драгољуба Ђуричића који су имали своје пунктове на Бранковом мосту као и на мосту на Ади.

На Мосту на Ади концерт је одржала Београдска филхармонија. 

Овако је протекао Београдски маратон:

13.22 - У женској конкуренцији победила је Нора Тркља, члан АК Црвена звезда, стазу је  претрчала у времену 3:08,45, такође испод времена које подразумева финансијску награду. Друго место освојила је Кендис Кол из Јужне Африке (3:15,18), а треће Биљана Бурсаћ из Србије 3:15,28).

12.58Српски атлетичар Кристијан Стошић, члан АК "Врањски маратонци", победио је на 31. Београдском маратону и постао први домаћи атлетичар који је тријумфовао откако се 1990. године прешло на стазу од 42.195 метара.

12.44 – Синиша Мали, градоначелник Београда, истрчао је полумаратон и потом истакао да је "Београд још једном показао да је спортска престоница овог дела Европе".

12.21 – „Уколико отклонимо све препреке, особе са инвалидитетом могу равноправно да учествују у свим сегментима живота у Србији", изјавила је повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, наводећи да у овогодишњем Београдском маратону учествује 250 спортиста и аматера са инвалидитетом, док је њих 85 трчало полумаратон.

12.10 – Финиш Трке задовољства...

12.07 – Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић учествовао је на Београдском маратону, истрчавши Трку задовољства.

"Могу да будем задовољан што сам издржао ових пет километара. Мало смо шетали, мало трчали, дружили се... Маратон је све боље и боље организован, ове године има дивну поруку да је рак излечив и дошао сам то да подржим", рекао је Савић.

12.01 – Такмичари на Мосту на Ади.

11.49 – Највеселија је, као и обично, Трка задовољства.

11.32 – Матеја Матошевић из Хрватске и Дарио Ивановски из Македоније победници су полумаратонске трке.

10.55 – Такмичари су на Бранковом мосту, одакле настављају према Новом Београду.

10.32 –Уочи старта Трке задовољства, на којој ће учествовати приближно 20 хиљада људи.

10.15Почео је 31. Београдски маратон, уз рекордних 7.300 тркача из 70 држава.

10.08 Све је спремно за старт трке...

Одржане су три трке, у маратону, полумаратону и Трци задовољства.

Право учешћа у полумаратону имали су сви грађани, а деца од 14 до 18 година морала су да имају писану сагласност родитеља. Старт трке био је у десет сати на раскрсници Булевара краља Александра и Ресавске и трчало се Београдском, Славијом, Немањином, Балканском, Улицом Гаврила Принципа, Бранковом, Булеваром Николе Тесле и Џона Кенедија.

Трка је ишла даље Булеваром Михајла Пупина, Булеваром уметности, Булеваром Милутина Миланковића, Антифашистичке борбе, потом преко Моста на Ади, па Улицом антифашистичке борбе, Булеваром Милутина Миланковића, Милентија Поповића, Булеваром Михајла Пупина, Бранковом улицом, Краљице Наталије, Кнеза Милоша, Краља Милана, Теразије, а циљ је испред хотела "Москва".

У маратону су право учешћа имали сви грађани старији од 18 година, а старт трке био је у десет сати на раскрсници Булевара краља Александра и Ресавске.

Траса је иста у делу као код полумаратона до Булевара Михајла Пупина, одакле се наставила Булеваром Николе Тесле, Карађорђевом улицом, Главном у Земуну, потом Бежанијском улицом на Тошин бунар, Париске комуне, па Булеваром маршала Толбухина и Отона Жупанчича.

Траса је потом ишла Улицом народних хероја, Булеваром Милутина Миланковића, Тошиним бунаром, Земунском, Војвођанском улицом, Др Ивана Рибара, Јурија Гагарина, Душана Вукасовића, Европском, Гандијевом и Улицом Јурија Гагарина, Омладинских бригада.

Маратонци су трчали Улицом Ђорђа Станојевића, Булеваром Црвене армије, Јурија Гагарина, Булеваром Милутина Миланковића, Милентија Поповића, Булеваром Михајла Пупина, Бранковом, Краљице Наталије, Кнеза Милоша, Краља Милана и потом су изашли на Теразије, јер је циљ био испред хотела "Москва".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво