Хенри Роно промотер 31. Београдског маратона

Чувени кенијски атлетичар Хенри Роно биће промотер овогодишњег 31. Београдског маратона. Београдски маратон, 31. по реду, одржаће се 21. априла.

Роно је један од најбољих дугопругаша у историји светске атлетике који је током 1978. године у распону од само 81 дана оборио светске рекорде на 3.000, 3.000 стипл, 5.000 и 10.000 метара.

Он је рекао да је почаствован што ће бити промотер маратона за који је истакао да је одлично организован и популаран.

"Веома је лепо да се неко сећа мојих резултата после толико година. Током каријере такмичио сам се на многим местима, али никада у Београду. Чуо сам да је Београд леп град, а Србија лепа земља и врло сам узбуђен што ћу ускоро то да видим и доживим. Свим учесницима 31. Београдског маратона желим успешан наступ, а можда и ја истрчим неку дистанцу", рекао је Роно.

Задовољство због доласка Рона у Србију изразио је директор Београдског маратон Дејан Николић.

"Роно је један од непоновљивих легенди светске атлетике и спорта уопште, човек који је доминирао средњим и дугим пругама седамдесетих и осамдесетих година прошлог века и који је трчање подигао на виши ниво. Наставља дугогодишсњу традицију да промотери Београдског маратона буду истакнути атлетичари са подвизима које нико пре или после њих није достигао", навео је Николић.

Београдски маратон, 31. по реду, одржаће се 21. априла.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво