Барберова кажњена због пружања отпора полицији

Суд за прекршаје у париском предграђу Бабињи казнио је француску атлетичарку Јунис Барбер са 5.000 евра, због тога што је 33. годишња седмобојка пре две године пружала отпор полицајцима који су покушали да је легитимишу.

Полиција је због непоштовања саобраћајних прописа у марту 2006. године у близини стадиона "Сен Дени" зауставила аутомобил за чијим је воланом била Барберова. Светска првакиња у седмобоју из 1999. и 2003. је том приликом одбила да на увид да податке и изуједала неколико полицаја при покушају да је ухапсе.

Барберова је признала да је ујела полицајце, али је рекла да је то учинила јер је "желела да се заштити". Истовремено, она је оптужила полицајце за, наводни, испољени расизам, али на суду није успела да докаже своје оптужбе.

Барберова је после изречене пресуде изјавила да ће се жалити, јер сматра да није крива.

"Нисам крива за то што се догодило. Полицајци то врло добро знају. Ангажоваћу адвокате и жалићу се на ову пресуду", рекла је она.

Прошле седмице јавни тужилац Камиј Палуел захтевала је од суда да за Барберову изрекне условну двомесечну казну затвора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво