Саша Гацик, победник ултрамаратона у Атини

На Међународном фестивалу ултрамаратона у Атини, Нишлија Саша Гацик освојио је прво место и оборио државни рекорд у дисциплини 24 сата.

У Атини је за 24 сата непрекидног трчања прешао 232 км, иза себе оставио 60-ак ултрамратонаца из читавог света и вратио се у Ниш са златом и новим личним и државним рекордом у тој дисциплини.

"Ишао сам да оборим државни рекорд јер је та дужина зависила само од мене, без обзира на ривале. Нас неколицина који смо били међу првима нисмо ни одмарали, ни шетали, једноставно 24 сата непрекидног трчања. Храна у трку, вода у трку", рекао је Саша Гацик.

Патике за трчање овај ултрамаратонац први пут је обуо 2010, када је уз велики напор у нишком парку Бубањ претрчао два километра, колико је је тада себи задао. Та прва победа, каже, мотивише га кад год се нађе на ивици снаге.

Тренинге не прескаче ни на минус 10 ни на плус 35. Пред такмичења дневно претрчи и по 60 км. Иза себе има 88 маратона и ултрамаратона, прегршт медаља и пехара - потврда да снагом воље стално помера границе издржљивости. Љубав према овом спрту пренео је и на пријатеље - неки су маратонци, али већином рекреативци.

Квалификовао се и за за једну од најтежих и најпрестижнијих трка око врха Мон Блана, у августу, где уз много успона треба претрчати стазу дугу 170км. Уз то, 15 година бави се програмирањем. Био је и припадник елитне 63. падобранске јединице, што му, каже, много помаже.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво