Шпановић: Не брину ме преступи, фокус на Бирмингем

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић задовољна је резултатима на митинзима у Карлсруеу и Диселдорфу без обзира на, неуобичајено, велики број преступа.

Рекордера у скоку удаљ била је трећа на првом овосезонском наступу одржаном у Карлсруеу, док је у Диселдорфу освојила прво место.

"Задовољна сам урађеним. Најјачи утисак је што сам на првом митингу направила пет преступа, али то су били квалитетни скокови. Није потребно да будем у најбољој форми на митинзима. Митинг 'Сербија опен' у Београду ће ми освежити емоције и послужити као припрема пред Светско првенство у Бирмингему, на које сам максимално фокусирана", изјавила је Шпановићева на конференцији за новинаре у Хотелу "Москва".

Тренер Горан Обрадовић истакао је да ће скок од 7,10 метара бити довољан за освајање златне медаље на Светском првенству у Бирмингему.

"Имамо недељу дана припремних тренинга, затим Београдски митинг у наредну среду и Глазгов седам дана пре Светског првенства у Бирмингему 4. марта. С обзиром на околности у којима тренирамо, а то је бетон, онда се спремамо за ту подлогу, мада Ивани више одговарају даске. У Глазгову ћемо бити на даскама, а у Бирмингему на бетону. Сматрам да ће 7,10 метара или нешто више бити довољно за златну медаљу."

број коментара 0 пошаљи коментар