Читај ми!

Завршено Првенство Србије у дворани

Атлетско Првенство Србије у дворани за сениорке и сениоре одржано је овог викенда у Атлетској дворани на Бањици. Током два дана остварен је низ одличних резултата и неколико личних рекорда, а на борилишта се, после паузе, вратило неколико наших атлетичара уз освојене титуле и одличне резултате.

Првог такмичарског дана у мушкој конкуренцији сјајан повратак на стазу имао је Емир Бекрић, који је са резултатом 48.40с заузео прво место у трци на 400метара.

У конкуренији сениорки, неизвесна трка водила се на 400м, између Маје Ћирић и Тамаре Салашки, ипак Тамара је успела да оправда очекивања и одбрани титулу Првакиње државе са резултатом 53.15с, док је Маја била друга са резултатом 53.37с.

Наш најбољи бацач кугле и члан АК Партизана 1945 Асмир Колашинац такође је био успешан после дужег периода паузе. Колашинац је одбранио победнички трон који му заслужено припада, и то хицем од 19.96 метара, што је далеко испод његовог личног рекорда од 21.56м, али је било и довољно за прво место.

Друго место у бацању кугле заузео је Вељко Недељковић са резултатом 16.45м, а трећи је био Милан Јотановић са резултатом 15.83м. Михаил Дудаш бацио је куглу 13.39м и заузео седмо место.

У трци на 60м, прва је била Катарина Сирмић са резултатом 7.58с, док је у мушкој конкуренцији победио Алекса Кијановић који је трчао 6.81с.

И још једном, Амела Терзић успела је убедљиво да буде испред своје конкуренције и трку на 1500м истрчи за 4 минута 24 секунде и 85 стотих. Њена сестра, Амра Терзић била је друга са резултатом 4:43,04, а бронза је припала Јасмини Пругинић са 4:47,39.

Победник у дисцплини скок у даљ је атлетичар АК Црвене Звезде Страхиња Јованчевић са скоком од 7.34 метара, Александар Грновић је забележио само центиметар краћи скок, док је трећи био Стефан Станковић са даљином од 6.42м.

Другог такмичарског дана први на борилиште су изашли атлетичари у дисциплини скок мотком и такмичарке на 60м препоне.

Победница у овој дисциплини је Ања Лукић са резултатом 8.38с, док је друго место заузела Ивана Петковић са резултатом 8.48с, а бронзу је освојила Маја Аџић са резултатом 9.58с. У мушкој конкуренцији  Марко Мишковић је остварио победу у времену од 8.17 секунди, испред Александра Грновића (8.22) и Аљоше Гнипа (8.62).

Наш најбољи десетобојац Михаил Дудаш, овог дана опробао се у дицсиплини скок мотком, где је заузео прво место са прескочених 4.60 метара.

Емир Бекрић трчао је на 200м, и заузео треће место у укупном пласману са резултатом 22.38с, док је други био Стјепан Бојанић (22.12с), а првак државе је Алекса Кијановић са 21.69с.

У женској конкуренцији победница је Маја Ћирић која је истрчала нови лични рекорд у овој дисциплини са 24.08с.

Амела Терзић освојила је још једно злато, на 800м са резултатом 2:06,57, друга је била Марија Стамболић са 2:09,03, а треће место заузела је Николина Мандић са 2:21,56.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво