Полумаратон по снегу; Никодијевић: Трка симбол Београда

Све је спремно за премијерни Београдски полумартон у недељу са жељом да трка постане традиционална попут Београдског маратона, изјавио је у најавио председник Скупштине града Никола Никодијевић. Трка почиње у недељу у 11.00 часова.

Никодијевић је истакао да је Београд престоница спорта у југоисточној Европи и захвалио се директору "Београдског маратона" Дејану Николићу и његовом тиму на огромном ентузијазму и енергији који показују већ 30 година.

"Ова трка је на неки начин последица њиховог 30-годишњег рада. За то време Београдски маратон постао је један од симбола и брендова Београда који је незаобилазан када је у питању организација спортских манифестација. Београд је престоница спорта у југоисточној Европи и пуно пута је био домаћин разних светских, европских, балканских шампионата", рекао је Никодијевић на конференцији за медије.

Он је подсетио да је ове године оџан јубиларни 30. Београдски маратон на којем су оборени сви рекорди.

"Подаци говоре да је у тркама полумаратона и маратона учествовало преко 7.000 људи, а у Трци задовољства 20.000. Имали смо госте из 70 земаља са свих континената", додао је Никодијевић.

Према његовим речима све то указује на потребу да се Београд и Београдски маратон даље развијају, из чега је управо и проистекао полумаратон.

"Ова трка ће у будућности бити одржавана крајем сепрембра или почетком октобра, што значи по много лепшем времену, јер смо ове године били принуђени да одржимо трку касније због великог броја радова на улицама".

Нагласио је и да је циљ да Београд из године у годину буде домаћин што већег броја спортских манифестација.

"Подржавамо сваки вид спорта - професионални, рекреативни, аматерски, дечји... Изузетно ми је драго што је наш град ове године био домаћин две изузетне трке. Верујем да ће Београдски полумаратон, али и трка "Београдских 10" постати традиција и бити општеприхваћени код Београђана и свих гостију нашег града".

Он каже да је први Београдски полумаратон још једна одлична прилика за промоцију Београда јер су бенефити оваквих спортских манифестација велики.

"Из Београда ће отићи слика једног модерног, отвореног, европског града, који има пуно тога да покаже и пружи. Наша идеја је да кроз Београдски маратон, полумаратон и остале манифестације представимо и промовишемо престоницу наше земље. Позивам Београђане да нам се у што већем броју придруже у недељу", поручио је Никодијевић.

Директор "Београдског маратона" Дејан Николић захвалио је Граду Београду на континуираној дугогодишњој подршци.

"Спремамо се, као и увек, изузетно озбиљно и сигуран сам да ће организација бити на високом нивоу. Почаствовани смо чињеницом да ће градоначелник Београда Синиша Мали бити учесник полумаратонске трке. За 30 година, колико је прошло од организације прве маратонске трке, тим људи који је најзаслужнији за њено одржавање стекао је много међусобног поверења и у свакој наредној акцији то искуство долази до изражаја. Ове године први пут имамо две трке и могу да кажем да смо сви изузетно поносни на то", рекао је Николић.

Амбасадор полумаратона је познати глумац Бојан Перић.

Полумаратон почиње у недељу у 11 сати и одржава се у две трке на 10 и 21 километар, а метеоролози су најавили снег.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво