МОК спреман да реагује после Монтгомеријевог признања

Међународни олимпијски комитет (МОК) саопштио је да је спреман да предузме потребне кораке, пошто је осрамоћени амерички спринтер Тим Монтгомери признао да је користио допинг пре Игара у Сиднеју 2000. године.

Монтгомери је у телевизијском интервјуу рекао да је узимао тестостерон и хормон људског раста пре Олимпијских игара у Сиднеју и казао је да не заслужује златну медаљу у штафети 4x100 метара. Он је трчао у квалификацијама, али не и у финалу.

"Испитаћемо ствар у склопу БАЛКО (BALCO) истраге и предузећемо потребне кораке. Основали смо 2004. године дисциплинску комисију чији је циљ да утврди како то утиче на такмичења МОК-а", рекла је портпарол Емануел Моро. Додала је да подржава позив Олимпијског комитета САД Монтгомерију да сам врати медаљу.

Међународна атлетска федереција (ИААФ) саопштила је да јој треба писана Монтгомеријева изјава о допингу пре него што њена Антидопинг комисија може да прегледа случај.

Монтгомери је признао да се допинговао у интервјуу који треба да се емитује у ноћи између уторка и среде на америчкој Ејч-Би-О (ХБО) телевизији.

"Имам златну медаљу коју нисам заслужио својим сопственим способностима. Не желим сада да одузмем било чија достигнућа, само своје. Морам да кажем да се извињавам осталим људима у тој штафети ако се то деси", рекао је некадашњи светски рекордер.

Монтгомери никад није био позитиван на забрањене супстанце, али је добио двогодишњу суспензију и одузет му је рекорд на 100 метара када се утврдило да је повезан са БАЛКО допинг скандалом. Повукао се када је кажњен, 2005. године. Монтгомери је у затвору пошто је осуђен за преваре са чековима и продају хероина.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво