Маратон у Венецији: Погрешно „престројавање“ фаворита

Велика грешка организатора обележила је маратон у Венецији. Мотори који су водили трку на 25. километру погрешно скренули, фаворити наставили да их прате, то је искористио домаћи такмичар Ејоба Фаниел и тримфовао.

Маратон у Венецији остаће упамћен по победи двадесетпетогодишњег Ејоба Фаниела, који иначе трчи за локални клуб, и ово му представља највећи успех у каријери.

Он је стазу прешао за два сата 12 минута и 16 секунди. Ово је уједно прва победа неког италијанског такмичара у Венецији после 22 године.

Занимљива је и начин на који је Фаниел стигао до неочекиваног триијумфа. Наиме, како се и очекивало сви фаворити су били на челу трке до 25. километара, када су мотористи који су водили трку погрешно скренули, а фаворити су кренули за њима.

Абдулал Давуд, Жилберт Киплетинг Чумба, Кипкемеи Мутаи и Давид Кипроно Мето трчали су неколико стотина метара пре него што су схватили, или били упозорени, да трче у погрешном смеру. Вратили су се на стазу, али су у овом „лутању" изгубили два минута, које нису успели да надокнаде.

број коментара 1 пошаљи коментар
(уторак, 24. окт 2017, 17:24)
anonymous [нерегистровани]

Molim vas samo jedno

Da ovakve marifetluke ne nazivate greškama. Maraton treba da se poništi zajedno sa svim rezultatima. Ovaj svet počinje da se usuđuje na svakakve niskosti. I čuj domaći takmičar pobedio. Mislim ljudi...